Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hosszabbításban győzte le Japánt a magyar hokiválogatott

MTI 2022. november 10., 23:39

Az elitvilágbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott – többek között Nagy Gergő két góljával – hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a japán csapatot a Sárközy Tamás Emléktorna nyitó napján, csütörtökön a Tüskecsarnokban.

Hosszabbításban győzte le Japánt a magyar hokiválogatott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ezen a mérkőzésen debütált a válogatott élén az NHL-t is megjárt Kevin Constantine szövetségi kapitány, aki Ambrus Gergő személyében újoncot avatott.

Eleinte egykapuztak a hazaiak, a távol-keletiek kontrákra rendezkedtek be. Ez akkor tört meg, amikor Garát Zsombort kiállították, ráadásul Szato Kohei megszerezte a vezetést egy keresztpassz után. Szünet előtt már a második magyar emberelőny maradt ki.

A második harmadban sorra kapták a kiállításokat a japánok, az egyik ütközésnél Sofron István megsérült.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nőtt a feszültség, de amint visszatért a ponterős csatár, gólpasszt adott a csapatkapitány Nagy Gergőnek, akinek közelről a kipattanót kellett bekotornia. Fokozta a tempót a házigazda csapat, és egy középre adás után Kiss Dániel úgy lőtt a kapuba, hogy a korong felperdült Nariszava Jután, a kapus ugyan elkapta a pakkot a háta mögött, de már a gólvonalon túl. Így aztán ez a mozdulat nem lesz az év védése, pár centiméteren múlott.

A szövetségi kapitány változtatott a támadósor összeállításán is, és sokkal több időt töltött a magyar válogatott a támadóharmadban, mint riválisa, negyven perc után 31–14 volt a kapuralövés a javára.

A záró felvonás már kiegyenlített játékot hozott, és az 54. percben a „semmiből” egyenlítettek a japánok, Rajna Miklós rosszul szúrt bele a középre szánt korongba, amelyet Oszava Juto köténybe beütötte. A hajrában aztán javított a magyar hálóőr, szépen, kipattanó nélkül fogott hasra egy ziccert.

A hirtelen halál sok magyar helyzetet hozott, de ezek kimaradtak. Aztán a végén még jött egy magyar emberelőny, ebben Nagy Gergő kapott jó ütemű passzt Sebők Balázstól, és kapáslövése nem tévesztett célt.

Sárközy Tamás Emléktorna, eredmények:
Magyarország–Japán 3–2 (0–1, 2–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
gól: Nagy G. (29., 64.), Kiss D. (34.), illetve Szato (12.), Oszava (54.)
Ukrajna–Olaszország 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után

A további program: 
pénteken 16 órától Franciaország–Japán, 19.30-tól Szlovénia–Olaszország;
szombaton 16 órától Magyarország–Franciaország, 19.30-tól Ukrajna–Szlovénia
vasárnap rendezik a helyosztókat 12.30, 16.00, 19.30

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.