Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hokis világeseményre készülnek Csíkkarcfalván

Dobos László 2023. április 12., 15:27 utolsó módosítás: 2023. április 12., 21:36

Hatnapos nemzetközi jégkorongtorna kezdődik pénteken a Felcsíki Műjégpályán, ahol április 14. és 19. között a romániai egyetemista válogatott mellett a kanadai, az amerikai, a svéd, a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar csapat lép jégre.

Hokis világeseményre készülnek Csíkkarcfalván
Igazi jégkorongünnep lesz a Felcsíki Műjégpályán. Archív Fotó: Gábos Albin

Karcfalva lesz a házigazdája idén az Egyetemi Jégkorong Világkupa küzdelmeinek, amelyen nyolc együttes vesz részt. A viadalon összesen húsz mérkőzést rendeznek, naponta 4-4 összecsapás szerepel a programban. A találkozók minden nap 9.30-kor, 13 órakor, 16.30-kor, és 20 órakor kezdődnek.

A résztvevőket két csoportba sorolták, az A jelű négyesbe az Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Magyarország és Svédország került, míg a B jelű csoportban Kanada, Csehország, Lengyelország és Románia harcol a legjobb négy közé jutásért.

A csoportok első két-két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az alsóházi helyosztókon folytatják.

„A csoportkört követően egy szünnapot iktattunk a programba, majd az elődöntők következnek az alsó és a felső ágon egyaránt. Az alsó ágra került csapatok számára az 5. hely lesz a tét, míg a felső ágon a végső győzelemért mérik össze erejüket a válogatottak. A sorrend tehát a torna utolsó napján alakul ki” – közölték a szervezők.

Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Az Egyetemi Jégkorong Világkupa mérkőzéseire online lehet jegyet váltani a bilete.ro felületén.

Fel szeretnénk hívni minden érdeklődő figyelmét, hogy a helyszínen csak abban az esetben nyit ki a jegypénztár, hogy ha az interneten keresztül nem kelt el minden jegy. Ezért javasoljuk, hogy lehetőség szerint mindenki online váltson belépőt.

Minden mérkőzésre elérhető a gyerek és a felnőtt jegy is. Előbbi 150 cm-es magasság alatt érvényes. Ugyanakkor kialakítottunk különböző bérleteket is, amelyekkel kedvezményes áron lehet megtekinteni a meccseket. Napijegy és teljes, 20 meccsre érvényes belépő is váltható” – olvasható a szervező Székelyföldi Jégkorong Akadémia által szerkesztőségünkbe elküldött közleményben.

Egy mérkőzésre a belépőjegy 25 lejbe kerül, a gyerekjegy pedig 15 lej. A négy mérkőzésre szóló napijegy ára 50 lej, a gyermekeknek pedig 30 lejért lehet napijegyet váltani. A teljes tornára (20 mérkőzésére) szóló bérlet ára 250 lej.

Fotó: Forrás: Székelyföld Jégkorong Akadémia

A torna ideje alatt a Felcsíki Műjégpálya parkolójának egy részét különböző kiszolgálóegységek foglalják el, ezért csak a szervezők, illetve a csapatokhoz tartozó járművek, valamint az ott lakók hajthatnak be autóval oda.

A nézők az erre kijelölt helyeken parkolhatnak a pálya közelében, Karcfalva központjában, illetve a vártemplom környékén.

„A torna helyszínét igyekszünk úgy berendezni, hogy az egész család jól érezhesse magát, a mérkőzések közötti időszakban is legyen lehetőségük étkezésre, kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre” – tudtuk meg a szervezőktől.

A torna programja

Április 14., péntek:
9.30-tól Csehország–Lengyelország,
13 órától Magyarország–Szlovákia,
16.30-tól Amerikai Egyesült Államok–Svédország.
20 órától Nyitóünnepség.
20.15-től Románia–Kanada

Április 15., szombat:
9.30-tól Szlovákia–Svédország,
13 órától Lengyelország–Kanada,
16.30-tól Amerikai Egyesült Államok–Magyarország,
20 órától Románia–Csehország.

Április 16., vasárnap:
9.30-tól Magyarország–Svédország,
13 órától Kanada–Csehország,
16.30-tól Románia–Lengyelország,
20 órától Amerikai Egyesült Államok–Szlovákia.

Április 17., hétfő:
Pihenőnap.

Április 18., kedd:
9.30-tól első alsóházi elődöntő,
13 órától második alsóházi elődöntő,
16.30-tól első elődöntő,
20 órától második elődöntő.

Április 19., szerda:
9.30-tól mérkőzés a 7. helyért,
13 órától mérkőzés az 5. helyért,
16.30-tól bronzmérkőzés,
20 órától döntő.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.