Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatmeccses sorozaton van túl az egyetemi ligában a Sapientia U23

Dobos László 2023. január 17., 11:29

Erős mérkőzéseket játszott az elmúlt napokban a Sapientia U23 együttese a jégkorong Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL). Minden találkozó idegenben zajlott, a székelyföldi egyetemisták pedig a hat mérkőzésen négy pontot, de ami fontosabb sok-sok tapasztalatot szereztek.

Hatmeccses sorozaton van túl az egyetemi ligában a Sapientia U23
Vegyes eredmények, diadalokat és vereségeket egyaránt összegzett a Sapientia U23 Fotó: Veres Nándor

A 2022-2023-as Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL) keleti csoportjában nyolc csapat szerepel: a cseh UK Praha (prágai Charles University), négy szlovákiai együttes, az University Spartacus (Kassa, Technical University of Kosice / Pavol Jozef Safarik University in Kosice / The University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice), a Gladiators Trencin (Trencsény, Alexander Dubček University of Trenčín), az UMB Hockey Team Banska Bystrica (Besztercebánya, Matej Bel University in Banska Bystrica), a Philosophers Nitra (Nyitra, Constantine the Philosopher University in Nitra) és a HC Uniza Zilina (Zsolna, University of Zilina), a lengyel UHT Sabers Oświęcim (Cavalry Captain Witold Pilecki State University of Małopolska in Oświęcim), illetve a romániai Sapientia U23 (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem).

A Sapientia csapata hat egyetemi-ligás mérkőzéséből négyet Győrben játszott. Elsőként a Philosophers Nitra ellen lépett jégre, mindkét találkozón 5–3-as eredmény született, az elsőt a székelyföldi csapat nyerte, a másodikat pedig a felvidéki. Az erdélyi csapatból Szőcs Zalán, György Rajmund és Lázár Menyhért 2-2 gólt szerzett, Kedves Tamás József és István Sándor pedig egyet-egyet.

Harmadik mérkőzésén Uniza Zilina csapata volt a sapientiások ellenfele, a szoros összecsapást a zsolnaiak nyerték 2–1-re, a vendégcsapat gólját Salamon Ervin szerezte.

Következett a Trencsény elleni meccs, amelyen 7–4-es vereséget szenvedett a Sapientia U23, az erdélyi csapat gólszerzői György Rajmund 2, Galusnyák Botond és Kosza Kristóf voltak.

Ezt követően a székelyföldi fiúk Csehországba utaztak, a Prágával mérkőztek, ahol a hazaiak kétszer győztek, az első nap 5–3-ra, a második nap pedig hosszabbítás után 5–4, így a vendégcsapat is szerzett egy pontot.

Magyarországi és csehországi tórája során egy barátságos mérkőzést is játszott a Sapientia U23 együttese, az ellenfél a Győr csapata volt, amelyen a hazai győztek: 4–3–as állásnál kapuslehozatallal próbálkozott a Sapi, de a hazai gárda újra betalált, és 5–3-ra győzött.

A túrán a Sapientia U23 csapatából István Sándor, Szőcs Zalán, Kedves Tamás, Kedves Tamás József, Lázár Menyhért, György Rajmund, Salamon Ervin, Galusnyák Botond, Kosza Kristóf és Benedek Tamás is gólt szerzett.

Hétvégén román bajnoki vár a Sapientia U23 együttesére, szombaton és vasárnap a sereghajtó Bukaresti Sportul Studențesc gárdája látogat Csíkkarcfalvára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.