Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hasznos tornán van túl a romániai U20-as hokiválogatott

Dobos László 2022. november 14., 15:07 utolsó módosítás: 2022. november 14., 15:15

Litvániában, a Kaunasban megrendezett Baltic Challange Cup elnevezésű, az U20-as korosztályú együttesek számára kiírt jégkorongtornán vett részt múlt hétvégén a romániai utánpótlás válogatott.

Hasznos tornán van túl a romániai U20-as hokiválogatott
A vereségek ellenére nagyon hasznos torna volt Fotó: Forrás: 15min.lt

A decemberi, ugyanott esedékes U20-as vébé egyik főpróbája volt a litvániai torna – tudtuk meg Papp Szabolcstól, a romániai válogatott székelyföldi edzőjétől. A romániai csapat Észtországtól hosszabbítás után 3–2-re kapott ki, majd Lengyelországtól 6–1-es, a házigazda Litvániától pedig 4–1-es vereséget szenvedett.

„A mi csapatunkból az észtek ellen Sándor István és Both Alpár volt eredményes, a lengyeleknek Kedves Tamás lőtte a gólunkat, a Litvánia elleni meccsen pedig a Svédországban élő és hokizó Daniel Gheorghiu volt eredményes. A vereségek ellenére nagyon hasznos torna volt, hiszen a lengyelek és az észtek egy felsőbb divízióban szerepelnek, a decemberi vébén csak a litvániai együttessel fogunk találkozni.

A mi keretünk hiányos volt, több játékos különböző okok miatt nem tudott eljönni, így a behívott hokisaink egy részének ez a torna próbajáték volt. Az eredmények lehettek volna jobbak is, de úgy érzem, hogy a fiúk becsülettel tették a dolgukat minden meccsen”

– nyilatkozta Papp a Székely Sportnak.

Jégkorong, U20-as korosztály, Baltic Challange Cup: Észtország–Románia 3–2 – hosszabbítás után (0–0, 0–1, 2–1, 1–0), Lengyelország–Litvánia 4–1, Észtország–Litvánia 8–3, Lengyelország–Románia 6–1 (1–0, 2–0, 3–1), Észtország–Lengyelország 7–4 és Litvánia–Románia 4–1 (2–0, 0–1, 2–0).

A torna végeredménye: 1. Észtország 8 pont (17–9), 2. Lengyelország 6 pont (14–9), 3. Litvánia 3 pont (8–13), 4. Románia 1 pont (4–12).

December 11-17. között Kaunas lesz a házigazdája az U20-as, divízió 2/A jelű világbajnokságnak, ahol Románia ellenfelei a házigazda Litvánia mellett Hollandia, Horvátország, Nagy Britannia és Spanyolország fiatal válogatottai lesznek.

A litvániai tornán részt vett romániai U20-as válogatott többségét székelyföldi születésű játékosok alkották.

A romániai U20-as válogatott kaunasi kerete

Kapusok: Biró Nándor (Sapientia U23) és Olaru Alex (Gyergyói GHK).
Mezőnyjátékosok: István Sándor, Máthé Csongor, Adorján Koppány, Kedves Tamás, Lázár Menyhért, Both Alpár, Kosza Kristóf és Márton Botond (mind Sapientia U23), Molnár Ákos, Szabó Tas (mindketten Székelyföldi Jégkorong Akadémia), Süket Bálint, Ördög Roland (mindketten Debreceni EAC), Bajkó Csongor (Csíkszeredai Sportklub), Nagy Gergő Zalán (HC Mühlethurnen, svájci), Györffy Szilárd (Székesfehérvár FEHA 19), Daniel Gheorghiu (Forshaga IF, svéd), George Rareș Nedelcu (Bukaresti Steaua), Zeno Iulius Sârbu (Bridgewater, amerikai), Costin Nectarie Radu (Okanagan, osztrák), Raul Alexandru Maftei (Bukaresti Sportul Studențesc).
Stáb: Răzvan Lupașcu (vezetőedző), Papp Szabolcs (másodedző), Ștefan Ungureanu (felszerelés-menedzser), Emanuel Faris (egészségügyi asszisztens), Constantin Nistor (a küldöttség vezetője).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.