Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Harmadszor is veszített a romániai hokiválogatott, ezzel feljutottak a magyarok

Gergely Imre 2022. május 07., 20:10 utolsó módosítás: 2022. május 07., 20:23

Két góllal vezetett, de végül eggyel alulmaradt Románia jégkorong válogatottja Litvániával szemben a szlovéniai divízió I/A világbajnokságon, és ezzel matematikailag is eldőlt, hogy az utolsó helyen végez. Magyarország ezzel az eredménnyel már biztosan feljutott az elitbe, a vasárnapi mérkőzésnek már nem lesz tétje.

Harmadszor is veszített a romániai hokiválogatott, ezzel feljutottak a magyarok
Fotó: iihf.com

Nem mondható, hogy lázba hozta volna a Litvánia- Románia meccs Ljubljanát, 300-350 jégkorong kedvelő foglalt helyet a Hala Tivoli lelátóin. Ebből 10 román mezbe öltözött szurkoló, nagyjából ugyanennyi litván.

A többiek csíki és gyergyói drukkerek, és magyarországiak, akik most vidáman sörözve követték az eseményt.

A csendet Szkacskov gólja törte meg az 5. percben. Zsiráf, a Sportklub magyarországi szurkolótáborának vezetője megpróbált néha hangulatot varázsolni Székelyföld, Székelyföld rigmussal, de erre sem volt nagy érdeklődés.

Sokan felugrottak a helyükről viszont, amikor emberhátrányban Részegh lódult meg, és szólója végén belőtte Románia második gólját. Csíkszereda, Csíkszereda! – szólt a rigmus.

Fotó: iihf.com

Az első harmadban egyébként nem sokszor látszott a litvánok játékán az a lendület, amit Szlovénia, Magyarország, vagy Dél-Korea ellen mutattak, inkább a romániai csapat akarata érvényesült.

A második harmad első felében a litvánok próbálták irányítani a játékot, de kevés sikerrel. Polc mindent védett. A játékrész közepén azonban Eimantas maradt egyedül szemben a kapuval, és szépített. Majd pedig a 35. percben egy emberelőnyt kihasználva Jasinevinicius góljával egyenlített a balti csapat.

Fotó: iihf.com

Továbbra is nyomott a litván együttes, de gólt Románia szerzett. Egy ellentámadás végén Molnár Zsombor kapásból vágta a ketrecbe a korongot. Kevesebb, mint egy perc volt hátra a szünetig, amikor ismét egyenlített Litvánia, összekavarodott a védelem, s ezt használta ki Kumeliauskas. A közönség felhördült, sokan szabálytalannak látták a találatot, de a gólt megadták.

A harmadik harmad rosszul indult romániai szempontból, a 46. percre kétgólos előnybe kerültek a litvánok.

Még 10 perc volt hátra a rendes játékidőből amikor Rokaly Szilárd nagyszerű cselek után felhozta a romániai csapatot egy gólra. 5-4 után azonban az eredmény már nem változott Litvánia megkapta a bronzérmet, Románia, pedig a vasárnapi Magyarország elleni meccs eredményétől függetlenül az utolsó helyen zárja a vébét.

Ez az eredmény azonban azt is jelenti, hogy Magyarország jövőre ismét a legjobbak között szerepelhet.

Jégkorong, divízió I/A világbajnokság, Ljubljana:
Litvánia–Románia 5–4 (0–2, 3–1, 2–1).
Gólszerzők: Noreika (32.), Jasinevinicius (34.), Kumeliauskas (39.), Krakauskas (44.), 
Gintautas (46.), illetve Szkacskov (4.), Részegh (11.), Molnár (37.), Rokaly (51.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.