Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklóson és Karcfalván már jégen edzenek

Gergely Imre 2022. augusztus 03., 13:15

A hét elejétől mind a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán, mind pedig Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpályán elkészült a megfelelő minőségű jégfelület, az utánpótlás csapatok el is kezdték az edzéseket.

Gyergyószentmiklóson és Karcfalván már jégen edzenek
Augusztus elején már van használható jégpálya Székelyföldön, a hokisok elkezdhették a jeges edzéseket Fotó: Rokai Attila/GYHK

A felnőttek közül elsőként a Gyergyói Hoki Klub hazai játékosai, majd a Sapientia U23 együttese is munkába áll, és elindult a Gyergyuószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat jeges felkészülése is a közelgő szezonra.

Gyergyószentmiklóson ugyan minden évben felmerül, hogy az idén 30 éves jégpálya rég várt teljes átalakítása és modernizálása elkezdődik, de erre továbbra is várni kell, így a 2022-2023-as idényben is az otthonában szerepelhet a Gyergyói Hoki Klub az Erste Ligában és a romániai bajnokságban, ahogy a Fox Hockey lánycsapat, és persze az utánpótlás is hazai környezetben folytathatja. A múlt szezon óta elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat, így ennek nincs is akadálya.

Az első héten a hazaiak mellett Egerből és Miskolcról érkezett gyerekcsapatok béreltek jeget, a késő esti órákban pedig amatőr csapatok használják a létesítményt, de a tanév szeptemberi megkezdése előtt más városokból is érkeznek ide különböző korosztályú együttesek.

Fotó: Rokai Attila/GYHK

A GYHK edzésein ezekben a napokban még csak az itthoni játékosok „veszik fel a jégszagot”, de a napokban érkeznek majd a többiek is Magyarországról, illetve Finnországból vagy Kanadából. A piros-fehérek a felkészülés első hetei után Érdre utaznak, ott folytatódik a munka, és ezalatt a klub Facebook oldalán közzétett program szerint három edzőmeccset is játszanak. Orbánék augusztus 19-én Miskolcon a DVTK Jegesmedvék ellenfelei lesznek, 25-én Érden a szlovákiai elitligában szereplő érsekújvári HC Nové Zámky csapatát fogadják, majd pedig 29-én Debrecenben a DEAC vendégeként lépnek pályára.

Információink szerint onnan hazatérve Gyergyószentmiklóson is sor kerül még edzőmeccsekre az Erste Liga rajtja előtt. Közönségkorcsolyázás is lesz természetesen a későbbiekben.


Karcfalván készül a Sportklub és az Ágyúsok is

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia elitképzés programjában résztvevő U16-os és U18-as fiatalok léptek elsőként jégre a csíkkarcfalvi Felcsíki Műjégpályán, és a Felcsík SK-hoz tartozó kisebb korosztályok is korcsolyát húztak, illetve húznak a napokban. Kedden délután már a Sapientia U23 felnőtt csapata is megtartotta az első jeges edzését – mondta el érdeklődésünkre válaszolva Kozma Ervin a létesítmény ügyvezetője.

A hétvégétől a Háromszéki Ágyúsok is Karcfalvára érkeznek, a jövő héttől pedig a Csíkszeredai Sportklub is itt kezdi el a jeges felkészülését. Magyarországi utánpótlás csapatok edzéseinek is helyet a csarnok augusztus folyamán, és esténként itt is igénybe veszik a pályát amatőrök is.
Elképzelések már vannak, de még nincs konkrétum arra vonatkozóan, hogy Felcsíki Műjégpálya milyen felkészülési mérkőzéseknek ad majd helyet az Erste Liga, illetve a romániai bajnokság rajtja előtt.

Fotó: SZJA

A közönségkorcsolyázás a későbbiekben fog újraindulni. Kozma Ervin bízik abban, hogy újra népszerű lesz ez a program. A pandémia miatti hosszú kiesés miatt ugyanis elhidegültek az emberek ettől. Az iskolakezdés után visszaindítják a korisuli programot is.
A csíkszeredai és a kézdivásárhelyi jégcsarnokokban szeptembertől lesz jég, azon a két pályán szeptembertől indul el a jeges szezon.


Nevet változtatott a MAC

A Budapesti MAC a következő idényben Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club néven vesz részt az Erste Liga küzdelmeiben. Az újbudai csapat hivatalos közösségi oldalán jelentette be a névváltoztatást. A klub 2015 és 2018 között MAC Budapest néven versenyzett a MOL/Erste Ligában, a következő két, szlovák extraligás idényükben MAC Újbudaként futottak, az elmúlt két évben pedig MAC HKB Újbuda elnevezés alatt.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.