Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklós nyerte az U20-as jégkorongbajnokságot

Gergely Imre 2024. március 29., 10:13 utolsó módosítás: 2024. március 29., 10:15

A mindent eldöntő mérkőzésen 3–2-re nyert a Gyergyói Hoki Klub a Brassói Corona ellen az U20-as jégkorongbajnokság fináléjában, ezzel a fiatal piros-fehérek szerezték meg a bajnoki címet a 2023–2024-es szezonban.

Gyergyószentmiklós nyerte az U20-as jégkorongbajnokságot
Galérianézet
Sikerükkel történelmet írtak a piros-fehérek Fotó: Rokai Attila

A három győzelemig tartó U20-as bajnoki döntő első meccsén a brassóiak nyertek 4–2-re Gyergyószentmiklóson, majd 3–3-as rendes játékidő után Fehér Csanád aranygóljával egyenlítettek a gyergyóiak Brassóban. Csütörtökön este került sor a mindent eldöntő meccsre, újra Gyergyószentmiklóson. Az eredmény ezúttal is egy szoros mérkőzésre utal, de ez csalóka. Úgy nyert 3–2-re a Gyergyói Hoki Klub, hogy végig dominálta a meccset, a Coronának alig voltak momentumai.

Fotó: Rokai Attila

A vezetést a Brassó szerezte meg még a harmadik percben, amikor Máthé Zalán a saját harmadából indulva jutott el a hazai kapuig és úgy volt eredményes.

Az első harmadban kialakult egygólos előny a mérkőzés feléig tartott, a sokadik gyergyói helyzet Bende Áron remek lövésével ért góllá.

Mondics Milán négy perccel később a kék vonalról leadott lövésével már a GYHK fiataljait hozta előnybe, és rögtön utána Fehér Csanád is betalált egy olyan akcióból, amely a felnőttek között is tapsot érdemelne.

Fotó: Rokai Attila

Később is a Daradics Csaba által irányított gyergyói fiatalok uralták a játékot, közelinek látszott a negyedik gól is, de ez nem jött össze, a brassóiak pedig a harmadik játékrészben szépíteni tudtak, Tudor Capolna gyötörte be a korongot egy kapu előtti tumultusból.

Később már nem változott újra az állás, a Gyergyói Hoki Klub U20-as csapata győzött és megnyerte a korosztályos bajnokságot.

Fotó: Rokai Attila

Daradics Csaba edző a meccs után így összegzett: „Nem volt egy könnyű szezon annak ellenére, hogy kevesebb mérkőzésünk volt. Előfordult, hogy sok találkozót játszottunk rövid idő alatt, és volt, hogy hat héten keresztül nem volt meccsünk és így érkeztünk a döntőre.

A bajnokságban kiélezett párharcok voltak, de sikerült az alapszakasz után az első helyen végeznünk, így itthon kezdhettük a play-offot.

Az ellenfél jobb ritmusban érkezett, ez meg is látszott az első mérkőzésen, majd utána sikerült megfordítani az állást és megnyerni a bajnokságot!”

Fotó: Rokai Attila

A piros-fehérek ezzel történelmet írtak, hiszen korábban nem szerepelt gyergyószentmiklósi csapat U20-as bajnokságban. A játékosok közül többen a felnőttek között is bemutatkoztak és számos mérkőzést játszottak a felnőtt bajnokságban is.

Az idei sorozatban a döntő két résztvevője mellett még a Csíkszeredai ISK indított csapatot, amely a harmadik helyen zárt. A nyolc fordulós alapszakaszt is a GYHK nyerte 17 ponttal, a brassóiak 13, a csíkszeredaiak 6 pontot gyűjtöttek.

Fotó: Rokai Attila

A bajnoki címet szerző gyergyói keret

Kapusok: Márk Bálint, Szőke Kristóf, Molnár Máté.
Hátvédek: Molnár Ákos, Albert Hunor, Bartis Adorján, Fodor Dávid, Kis Bernát, Szabó Tas.
Csatárok: Mondics Milán, Elekes Dávid, Ferenczi József, Puskás Bence, Răzvan Timaru, Salamon Róbert, Fehér Csanád, Gál Tihamér, Szilveszter Adorján, Both Máté, Kosza Ádám, Bende Áron.
Edzők: Daradics Csaba, Molnár Szabolcs, Peter Bolin. Csapatvezető: Laczkó Albert Attila.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.