Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklós nyerte az U18-as jégkorongbajnokságot

Gergely Imre 2023. április 27., 12:05

A Gyergyószentmiklósi GYHK-ISK csapata lett a 2022-2023-as U18-as romániai jégkorongbajnokság győztese. A sorozat utolsó mérkőzésére csütörtökön kellene sor kerüljön, de ezt már nem játsszák le.

Gyergyószentmiklós nyerte az U18-as jégkorongbajnokságot
Megérdemelten nyerte meg az U18-as korosztály bajnoki címét a gyergyószentmiklósi együttes Fotó: Facebook/Gyergyói HK

16 mérkőzésből 12-t megnyerve, megérdemelten nyerte meg az U18-as korosztály bajnoki címét a gyergyószentmiklósi együttes, amely még a múlt héten, a Brassói Corona elleni győzelmekkel biztosította be az első helyezését.

Az együttest Daradics Csaba, Peter Bolin és Molnár Szabolcs készítették fel és irányították a mérkőzéseken felváltva.

Amint Daradics Csaba elmondta, ugyanez az edzőhármas vezette az ezüstérmest szerző U16-osokat is és mivel a legtöbb meccset a két korosztályban ugyanazokra a napokra időzítette a szövetség, az edzők felváltva álltak a padnál a két együttesnél.

Az U18-as csapatból Szabó Tas, Molnár Ákos, Mondics Milán, Răzvan Timaru, Adorján Szilveszter, Fehér Csanád és Fodor Dávid rendszeresen kaptak játékperceket a romániai felnőtt bajnokságban is a Gyergyói Hoki Klubnál.

A bajnokcsapat játékosainak névsora:

Márk Bálint, Szőke Kristóf, Veres Róbert, Molnár Máté, Molnár Ákos, Szabó Tas, Fodor Dávid, Albert Hunor, Csortán Dávid, Kis Bernát, Szilveszter Adorján, Fehér Csanád, Mondics Milán, Răzvan Timaru, Gál Tihamér, Elekes Dávid, Kosza Ádám, Bende Áron, Máthé Mózes Elemér, Salamon Róbert, Ilyés Balázs, Both Máté, Portik Hunor, Ferenczi József.

A 36 pontot gyűjtő gyergyói fiatalok mögött 23 ponttal végzett a második helyen a Csíkszeredai ISK, míg a bajnokság harmadik résztvevője a Brassói Corona 7 pontot szerzett a jégen. Ehhez adódik hozzá még az a 6 pont, amit a csíkszeredai csapat elleni utolsó két mérkőzés lejátszása nélkül kapnak meg.

A szerdára, illetve csütörtökre programált mérkőzéseken nem tudott megjelenni a csíkszeredai együttes, aminek egyik oka, hogy a Vákár Lajos műjégpályán több hete leolvasztották a jeget, és így nem tudtak edzeni, de nagyobb probléma az is, hogy betegség miatt a csapat egyik kapusa sem lenne bevethető.

A bajnokság gólkirálya és a kanadai táblázat első helyezettje Răzvan Timaru lett 14 góllal, illetve 23 ponttal.

A most lezárult szezonról elmondható, hogy a gyergyói jégkorong eddigi legsikeresebb éve volt. A Gyergyói Hoki Klub az Erste Liga aranyérmese, az U18-as csapat országos bajnok, az U16-osok ezüstérmet szereztek, míg az U14-esek az Erdélyi Hoki Ligában lettek aranyérmesek. A Fox Hockey női jégkorongcsapat pedig idén is megnyerte a női hokibajnokságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.