Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyói győzelmekkel indult el a romániai női jégkorongbajnokság

Gergely Imre 2023. február 26., 17:22

Február utolsó hétvégéjén rendezték meg az idei romániai női jégkorongbajnokság első mérkőzéseit. A Gyergyószentmiklósi Fox Hockey simán húzta be a pontokat a bukaresti csapat ellen.

Gyergyói győzelmekkel indult el a romániai női jégkorongbajnokság
Mindkét találkozóját megnyerte a székelyföldi együttes Fotó: Gergely Imre

Amikor lassan vége a jeges szezonnak, elindult a női hokibajnokság. A Fox Hockey szombaton és vasárnap három bukaresti klub közös csapata azaz a Sportul Studențesc-ACSH Predators-ACS Torpedo Hockey (SSPT) ellen játszott két mérkőzést. A gyergyói lányok a vártnál kevesebb gólt lőve, de hozták a kötelezőt.

Érdekesség, hogy a Fox és egyben a román válogatott kapusa Nadina Niciu ezeken a meccseken a mezőnyben játszott és gólokat is lőtt.

Erről ugyan a szakszövetség honlapján semmi közlés nem szerepel, de amint Laczkó Levente, a Fox Hockey menedzsere elmondta, bővült a bajnokság mezőnye, idén ismét benevezett a megmérettetsébe a Csíkszeredai Sportklub női csapata is.

Fotó: Fox Hockey

A kiírás szerint a három csapat négy-négy meccset játszik mindkét ellenfelével, és ezzel le is zárul az idei bajnokság, de már most szinte biztosra vehető, hogy ez nem lesz tartható, hiszen a Fox Hockey számára indul a magyar U25-ös bajnokság rájátszása, és az áprilisi világbajnokság előtt még egyhetes edzőtáborra is sor kellene kerüljön.

Romániai női jégkorongbajnokság

Gyergyószentmiklósi Fox Hockey–Bukaresti SSPT 6–0 (0–0, 2–0, 4–0).
Gólszerzők: Csergő Noémi (30. perc), Ana Voicu (35. 56), Szekeres Edit (42.), Balázs Henrietta (58.), Nadina Niciu (59.).

Fox Hockey–SSPT 8–1 (1–0, 4–1, 3–0).
Gólszerzők: Ana Voicu (18.), Bende Júlia (30., 51., 54.), Ioana Barbul (32.), Nadina Niciu (35.), Szekeres Edit (42.), illetve Andreea Dumitru (36.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.