Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fodor Szabolcs szerint a több emberelőnyével nyerte meg a Sportklub a mérkőzést

Dobos László 2024. március 23., 10:39

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A székelyföldi gárda pénteken este a magyar bajnok Ferencváros otthonában győzött 4–2-re.

Fodor Szabolcs szerint a több emberelőnyével nyerte meg a Sportklub a mérkőzést
Fotó: Pinti Attila

Az alapszakaszgyőztes zöld-fehérek 1–0-ás és 2–1-es vendégvezetésnél is egyenlíteni tudtak, de a csíkiak az 59. és a 60. percben szerzett gólokkal – utóbbi üres kapus találat volt – megnyerték az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc nyitányát.

A Ferencváros vezetőedzője, Fodor Szabolcs a mérkőzés után azt mondta, lehetett számítani arra, hogy az elején jobb lesz az ellenfél. „Ők egy komoly szériából, lendületből érkeztek, komoly rájátszás fordulatszámon pörögtek. Mi talán egy picit egyszerűbb első körön vagyunk túl, ami után kapott néhány nap pihenőt a csapat. Ilyenkor törvényszerűen kicsit rozsdásabb a gárda az újabb mérkőzés elején, ez az első harmadban látszott is, és ki is harcolta a vezetést a Csíkszereda. Utána viszont már jól játszottunk, a második harmadban jól jöttünk vissza a meccsbe.

Talán a plexitörés a mi lendületünket fogta vissza kissé, de nem túlságosan, mert utána is sok helyzetünk volt. Végre azt a hokit játszottuk, amit megbeszéltünk, kezdtünk belerázódni a meccsbe.

És ugye a speciális játékok... Öt az öt ellen megnyertük a meccset 2–0-ra, de több mint kétszer annyi kiállításpercünk volt, mint az ellenfélnek, ők pedig négy emberelőnyből hármat gólra váltottak. Egyenlő létszámban úgy érzem, jobbak voltunk, úgyhogy ezt kell tovább vinni. Vagy kevesebb kiállítást kell csinálnunk, vagy fel kell javulnia az emberhátrányos védekezésnek. Ezúttal végül a több emberelőnyével nyerte meg a Csíkszereda a mérkőzést. Új nap jön, és ha úgy játszunk, mint ma öt az öt ellen, akkor abszolút van esélyünk kiegyenlíteni a párharcot” – nyilatkozta Fodor.

Mark LeRose, a Sportklub másodedzője kihangsúlyozta, hogy nagyon erős ellenféllel találkoztak, az alapszakaszgyőztessel. „Szerencsénk is volt, és nagy fegyvertény, hogy legyőztük őket, mert tényleg egy nagyon jó csapatról beszélünk. Továbbra is felkészültnek kell lennünk egy ilyen ellenféllel szemben” – mondta Mark LeRose.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban a Csíkszeredai Sportklub összesítésben 1:0-ra vezet. A második összecsapást is a budapesti Tüskecsarnokban rendezik, szombaton 15 órától. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport+.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.