Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Esélyt sem adott a Brassó a Ferencvárosnak

Gergely Imre 2024. április 06., 18:10

Az elejétől a végéig uralva a játékot, magasan a Fradi fölé nőtt a Brassói Corona az Erste Liga döntő második mérkőzésén: 0–4-re nyerve Dave MacQueen csapata nagy lépést tett a végső győzelem felé.

Esélyt sem adott a Brassó a Ferencvárosnak
Szenzációs teljesítménnyel ismét győzött a Brassói Corona Fotó: Csudai Sándor

A játéktér minden részén és a játék minden elemében jobb volt a Brassói Corona, mint a házigazda FTC-Telekom a szombat délutáni összecsapáson. Míg a Fradinak egy nappal korábban még volt tíz jó perce a mérkőzés elején, de most még momentumai is alig akadtak a zöld-fehéreknek.

Tökéletesen megmutatja, hogy mi is zajlott a 60 perc alatt a három harmad kapuralövési aránya: 2:13, 6:12, 7:13.

Csak Arany Gergőnek volt köszönhető, hogy csupán egy góllal vezetett a Corona az első felvonás után, a második játékrészben pedig két találattal jött ki a reálisabb különbség, Sills és Blackwater kontrája, és a kanadai indián második gólja is mesteri volt.

Fotó: Csudai Sándor

0–3-nál időt is kért Fodor Szabolcs, megkavarta a sorokat és ez valamennyire fel is rázta a játékosait. Jött pár komolyabb ferencvárosi akció, de ez nem hozta meg a szépítést. Az utolsó húsz percben láthatóan nem nagyon hitt a Ferencváros sem abban, hogy 0–3-ról még van visszatérés,

a Brassó nagyon rutinosan tartotta az eredményt, nem hagyták élni a házigazdákat, és Kóger lövése lezárta a meccset.

Fotó: Csudai Sándor

A végén volt még néhány kakaskodás, de nem olyan, hogy bármelyik oldalról eltiltásra kellene számítani bárkinek is. A lényeg azonban, hogy 0–4-re nyert a Corona, és összesítésben 2:0-s előnyről várhatja a brassói folytatást. A döntős párharc harmadik mérkőzésére kedden, a negyedikre szerdán kerül sor.

Ha a Ferencváros nem tud radikálisan megváltozni, akkor könnyen lehet, hogy minden előzetes várakozás ellenére, már négy meccs után Erste Liga bajnok lehet a Brassói Corona.

Jégkorong Erste Liga döntő, második mérkőzés:
FTC-Telekom–Brassói Corona 0–4 (0–1, 0–2, 0–1).
Gólszerzők: Connor Sills (15. perc), Judd Blackwater (27, 30.), Kóger Dániel (51.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.