Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hihetetlen meccs lesz Gyergyószentmiklóson (videóval)

Gergely Imre 2023. március 15., 10:25 utolsó módosítás: 2023. március 15., 10:27

Döntetlenre, 3:3-ra áll a Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona párharc a jégkorong Erste Liga elődöntőben. A kedden este Brassóban hazai győzelemmel zárult mérkőzés után Szilassy Zoltán arra mutatott rá, hogy csak későn kezdett jól hokizni a csapata, Dave MacQueen szerint a kulcs a harmadik gól volt.

Hihetetlen meccs lesz Gyergyószentmiklóson (videóval)
Kiváló hangulat várható pénteken a gyergyószentmiklósi jégpályán Fotó: Szász Adorján/GYHK

A GYHK vezetőedzője, Szilassy szerint csapata rosszul kezdett, az első harmad és a második játékrész első fele nem volt az a szint, amit a meccs előtt célként kitűztek maguknak. „Ennek nagy ára volt számunkra. A mérkőzés közepétől kezdtünk keményebben korcsolyázni. Javultunk a védekezésben, támadásban, több lövésünk volt, és keményen dolgoztunk, hogy a második esélyeinket is sokkal jobban kihasználjuk. De ez későn történt, és ez volt az oka annak, hogy elvesztettük a meccset.

Jön a hetedik mérkőzés. Úgy gondolom, hogy hihetetlen meccs lesz a hazai pályánkon. Tehát a hazai előny egy kicsit megtérül számunkra, és remélhetőleg pénteken következetesen 60 percet fogunk játszani.

És természetesen szeretnénk megnyerni a pénteki meccset a fantasztikus szurkolóink előtt” – nyilatkozta Szilassy Zoltán.

„Elismerés a srácoknak. Úgy éreztem, hogy készen álltunk ma este, és belevetettük magunkat. Ma este a szezonunk volt a tét, és minden egyes srácnak minden elismerésem. Blokkoltuk a lövéseket. Azt hiszem a kulcs nyilvánvalóan az volt, hogy megszereztük a harmadik gólt, ami egy kis önbizalmat adott nekünk. De nem tudom elégszer elmondani, hogy milyen kitartóak voltak a srácok, hogy mennyire akartak valami jót elérni” – fogalmazott Dave MacQueen a Corona vezetőedzője.

Az Erste Liga elődöntőjében mindkét párharc 3:3-as döntetlenre áll, így mindent eldöntő párharcok következnek pénteken.

A Gyergyói HK–Brassói Corona csata 18.30-kor, míg a BJAHC–FTC találkozó 21 órakor kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.