Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újból egyenlő, mindent eldöntő meccs jön az erdélyi hokielődöntőben

Gergely Imre 2023. március 14., 21:09

A hetedik meccs dönt a jégkorong Erste Liga erdélyi elődöntőjében. Kedden este a Brassói Corona egyenlített a párharcban a Gyergyói Hoki Klub ellen.

Újból egyenlő, mindent eldöntő meccs jön az erdélyi hokielődöntőben
Ennél szorosabb már nem is lehetett Fotó: Corona Brasov

Az életéért küzdött a hazai gárda, és már az elejétől nagy nyomás alatt volt a gyergyói kapu. Rinne számos bravúrt mutatott be, de a 12. percben Gliga botjáról becsorgott a korong. A brassói előny pár perc múlva kettőre nőtt, egy buliból kapura lőtt korong akadt be a felső sarokba.

A második harmad elején Bíró lőtt Tóth ketrecébe, de mégis a Corona növelte a különbséget. Ugyanis a gyergyói találatot nem adták meg a játékvezetők, sőt kiállították Sillót. Az emberelőnyben pedig Van Wormer eredményes volt (3–0).

Fotó: Corona Brasov

A meccs feléig egyébként a hazaiak hatalmas iramot diktáltak, aztán kezdett visszaesni a lendületük, a piros-fehérek kezdtek egyre inkább helyzetbe kerülni.

A játékrész hajrájában pedig Haaranen lövése után Trancā közelebb hozta a GYHK reményeit. Az 55.percben Sylvestre remek megmozdulásával egy gólra csökkent a hátrány (3–2).

Az utolsó percekben az egyenlítő gólért ment a GYHK, de nem sikerült ezt elérni, és végül üres kapus találattal a Corona behúzta a meccset és egyben a párharcot.

Fotó: Corona Brasov

Összesítésben 3–3 az állás, a döntőbe jutás a hetedik, pénteki mérkőzésen, Gyergyószentmiklóson dől el.

Jégkorong Erste Liga elődöntő hatodik mérkőzés:

Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 4–2 (2–0, 1–1, 1–1).
Gólszerzők: Roberto Gliga (12. perc), Connor Sullivan (15.) Jared Van Wormer (24., 60.) illetve Daniel Trancā (39.), Sébastien Sylvestre (55.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.