Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fodor Szabolcs szerint az Erste Liga egyre jobban fejlődik

Dobos László 2024. április 01., 10:58 utolsó módosítás: 2024. április 01., 12:42

Hosszabbításban szerzett találattal az FTC vasárnap este eldöntötte a Csíkszeredai Sportklub elleni elődöntős csatát és bejutott a Brassói Corona elleni döntőbe a jégkorong Erste Ligában. A csíkiak vezetőedzője szűkszavúan, a vendégeké pozitívan értékelt.

Fodor Szabolcs szerint az Erste Liga egyre jobban fejlődik
Sportklub–Ferencváros mérkőzés a Vákár Lajos Műjégpályán. A csíki szurkolók szerint a játékvezetők többször főszereplőké léptek elő Fotó: Borbély Fanni

Húsvétvasárnap este a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán a mérkőzés közepéig nem esett gól, ekkor azonban Tóth Gergő emberhátrányban betalált. A 45. percben Sofron István takarásból leadott lövéssel egyenlített. Már csak 15 másodperc volt hátra az alapidőből, amikor Salló Alpár a ferencvárosi kapuba ütötte a korongot. A Soós Dániel, Mach Márton bírói kettős azonban videózás után nem adta meg a gólt, mert úgy ítélték meg, hogy David Levin akadályozta az FTC kapusát a védett területen belül.

A hosszabbítás 12. percében Nolan LaPorte tette vissza a kapu mögül a korongot Adorján Attila kapust átcsalva a rövid oldalra, és így Adam Brady a félig üresen maradt kapuba lőtt, eldöntve ezzel a párharcot.

Václav Novák, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője letörten összegzett. „Két szóban szeretném értékelni a ma esti mérkőzést: nagyon sajnálom. Köszönöm szépen a szurkolóknak a mai buzdítást. Nagyon sajnálom!” – nyilatkozta Novák.

Fotó: Borbély Fanni

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője bőbeszédűbb volt. „Tudtuk jól, hogy a Csíkszeredának élet-halál kérdés a mai, és hazai pályán játszanak, ahol nagyon erősek. Általában az ilyen meccsek nem sok gólosak. Nagyon figyelnek ilyenkor a csapatok a védekezésre, ahogyan most is bebizonyosodott. Valahogy sikerült bekaparnunk egy gólt, de a Csíkszereda visszajött a harmadik harmadban, és ott ránk is jöttek elég erőteljesen.

Azt gondolom, a bajnokság egyre jobban fejlődik, egyre jobbak a csapatok, egyre nehezebb bejutni a döntőbe.

Erről a meccsről is el lehet mondani, ugyanúgy ahogyan a Tüskében, hogy nagyon színvonalas mérkőzés volt. A Csíkszeredának rengeteg gyors és technikás játékosa van, nehéz őket tartani, de valahogy kihúztuk 1–1-el a hirtelen halál előttig. Ott úgy éreztem, nekünk több helyzetünk volt, többször megnyerhettük volna a meccset, aztán a sokadik lehetőségünket szerencsére sikerült valahogy kihasználni. Le a kalappal a csapat előtt, mert mindenki, aki itt volt, – mert volt néhány hiányzónk – az száz százalékot nyújtott, és apait-anyait beleadott. Nagyon örülünk, hogy bent vagyunk a döntőben!” – mondta el Fodor Szabolcs.

A Ferencváros–Brassói Corona Erste Liga-döntő pénteken kezdődik a ferencvárosiak otthonában, a Tüskecsarnokban, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.