Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A saját csapata fejlődését szeretné látni az Erste Liga nyitómeccsén a GYHK vezetőedzője

Gergely Imre 2023. szeptember 29., 11:04

Játszott már hat romániai bajnokit, de a pénteki székely rangadón játszhat együtt először a Gyergyói Hoki Klub Erste Liga-kerete. A piros-fehéreknél a múlt szezon óta kevés változás történt, és az idei évben is az aranyérem egyik fő esélyeseinek számítanak. A cél így egyértelműen a címvédés.

A saját csapata fejlődését szeretné látni az Erste Liga nyitómeccsén a GYHK vezetőedzője
A GYHK hat romániai bajnokit játszott eddig Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A Gyergyói Hoki Klub első nagy trófeáját megnyerő tavalyi csapatának is a stabilitás, összeszokottság volt az egyik komoly erőssége, és idén is minimális volt a változás a keretben. Távozott Santeri Saari és Jyri Marttinen, valamint Tódor Csaba, és érkezett Jason Horváth, Konsta Mesikammen és Ádám Zsolt, illetve az utánpótlásból a felnőttek közé lépett Molnár Ákos és Szabó Tas.

Ránézésre kijelenthető, hogy az idei gárda legalább olyan minőséget képvisel, mint a bajnoki címet nyerő egység, illetve talán egy fokkal jobb is lett.

Szilassy Zoltán egy korábbi interjújában el is mondta, hogy a GYHK nem hoz újabb játékost azokba a pozíciókba, ahol már megvan az emberük. Bízik a játékosaiban. Nem is csoda, hiszen egy masszív együttesről van szó, bármelyik sorban benne van a gólveszély, hátul pedig kiváló hátvédek dolgoznak, a kapuban pedig ott van Rasmus Rinne, aki a múlt szezon legjobb kapus volt az Erste Ligában.

A kapuban ott van Rasmus Rinne, aki a múlt szezon legjobb kapus volt az Erste Ligában Fotó: Veres Nándor

És ha már a legjobbaknál tartunk, ott van a csapatkapitány Brance Orbán, „ikertestvérével” Christopher Bodóval és a tavalyi szezon MVP-jével Sébastien Sylvestre-vel együtt, de továbbra is piros-fehérben szerepel Matias Haaranen, Jimi Jalonen, Sárpátki Tamás, Vincze Péter... és lehetne folytatni a névsort.

Arra, hogy mire lehet képes az idei Gyergyói Hoki Klub, azt inkább lehet következtetni a 2022–2023-as szezon teljesítményéből, mint az eddig lejátszott hat román bajnokin mutatottakból. A Háromszéki Ágyúsok és a Sapientia U23 ellen nem nagyon kellett a legjobb formájukat adniuk, lényegében annyit tettek bele ezekbe a meccsekbe, amennyi feltétlenül muszáj volt a három pont megszerzéséhez.

A pénteki székely rangadó lesz az igazi erőfelmérő számukra.

Szilassy Zoltán munkájában mindig nagy szerepe van a videóelemzéseknek, az ellenfél aprólékos feltérképezésének és ez alapján adja ki a feladatot a játékosainak az adott mérkőzésre. Most ez nem igazán használható módszer, hiszen a Sportklub mindössze két meccset játszott ebben az idényben a Sapientia U23 ellen, és azok nem túl sok támpontot adnak arról, amit a kék-fehérek játszani fognak a GYHK ellen.

A szakvezetés és a szurkolók is a címvédést várja el a Gyergyói Hoki Klubtól Fotó: Veres Nándor

Szilassy Zoltán azonban nem is annyira az ellenfél játékára kíváncsi. „Természetesen szeretnénk győzelemmel indítani az új Erste Liga szezont, de ezen a meccsen számomra nem az eredmény a legfontosabb.

A mérkőzés eldőlhet erre is vagy arra is, de én elsősorban azt szeretném látni, hogy mi hogyan tudtunk fejlődni a felkészülési időszak alatt.

Játszottunk hat romániai bajnokit, de ezek nem szolgálták annyira a felkészülésünket, amennyire szerettem volna. A védekezésünkről nem tudok semmit, hiszen nem kellett úgy védekeznünk, ahogy egy erős csapat ellen kell.

És, elnézve a mai ellenfél keretét, lehet, hogy ez minden idők legjobb Sportklubja.

Azt kell ma megmutassuk, hogy mennyire tudunk jók lenni védekezésben egy ilyen csapat ellen, és mennyit tudunk előrelépni sebességben ahhoz képest, amit az eddigi meccseken mutattunk” – fogalmaz Szilassy Zoltán, a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője.

A GYHK a pénteki csíkszeredai mérkőzése után szombaton 18.30-tól egy másik nagyon erős riválissal, a Brassói Coronával csap össze hazai pályán.

Jégkorong Erste Liga, 2023–24-es szezon, alapszakasz, Első hét

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.