Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Eltiltották a GYHK játékosát a Sportklub elleni viselkedése miatt

Sebestyén Ervin 2022. december 13., 14:44 utolsó módosítás: 2022. december 13., 14:48

Lecsapott az Erste Liga Fegyelmi Bizottsága, miután a Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub vasárnapi rangadón Robert DiDiomete viselkedését és magatartását nem megfelelőnek ítélték meg, kétmeccses eltiltást kapott.

Eltiltották a GYHK játékosát a Sportklub elleni viselkedése miatt
Robert DiDiomete kétmeccses eltiltásban részesült. Korábbi felvétel Fotó: Szász Adorján

Fordulatos, gólgazdag meccset vívott egymással a két székely gárda, amelynek egyik főszereplője Robert DiDiomete volt. Már meccs közben igyekeztek a játékvezetők kordában tartani Robert DiDiometét, azonban a találkozót követően az Erste Liga Fegyelmezi Bizottsága a kivizsgálás után két meccsre eltiltja a GYHK hokisát.

„DiDiomete a mérkőzés végi kézfogás alatt ellenfelének mezét elkapta, rángatta, sportszerűtlen módon provokálta ellenfelét. Ezt követően az ellenfél szurkolóinak és ellenfeleinek mutogatott cinikus, sportszerűtlen gesztusokkal. A Bizottság álláspontja szerint a Gyergyói Hoki Klub játékosa kiemelten sportszerűtlen magatartást tanúsított mind ellenfelei, mind a szurkolókkal szemben. Különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő a mérkőzés végét követő minden olyan viselkedés, amely az ellenfelet a provokálja, illetve közönséget rendzavarásra ösztönzi. Ennek a magatartásformának az Erste Ligában nincs helye, a sportszerűtlen és a jégkorong értékeivel nem összeegyeztethető magatartásformákkal szemben a Fegyelmi Bizottság a továbbiakban is határozottan fel fog lépni. A Fegyelmi Bizottság Devin Robert DiDiometét, a Gyergyói Hoki Klub játékosát a sportszerűtlen magatartásáért 2 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja” – áll a FB közleményében.

A GYHK legközelebb a Brassói Corona ellen lép pályára az Erste Ligában, december 20-án.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.