Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elődöntős a Sapientia U23 csapata az európai egyetemi ligában

Dobos László 2023. március 10., 13:24 utolsó módosítás: 2023. március 10., 13:34

Bejutott a legjobb négy közé, elődöntős az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL) a Sapientia U23 együttese. A székelyföldiek ellenfele az elődöntőben a Besztercebányai UMB csapata lesz.

Elődöntős a Sapientia U23 csapata az európai egyetemi ligában
A székelyföldi csapat fennállása során először jutott be az Európai Egyetemi Jégkorong Liga elődöntőjébe Fotó: Facebook/Sapientia U23

A 2022-2023-as Európai Egyetemi Jégkorong Liga (EUHL) keleti csoportjában nyolc csapat szerepel, az alapszakasz első két helyezettje, a Besztercebányai UMB és a Trencsényi Gladiators együttese automatikusan a legjobb négy közé került, a további két elődöntős helyért UHT Sabers Oświęcim–Zsolnai HC Uniza, illetve Sapientia U23–Nyitrai Philosophers párharcokat írtak ki.

Ez utóbbi párharc helyszíne Dunaújváros volt, ahol az első mérkőzést a Nyitra nyerte 5–1-re, a székelyföldi csapat gólszerzője Salamon Ervin volt. A második összecsapás az erdélyiek 5–2-es sikerével zárult, a győztes csapat gólszerzői Galusnyák Botond (2), Kedves Tamás József, Viktor Szolohin és Lázár Sebestyén voltak.

A két győzelemig tartó párharc harmadik mérkőzése elmaradt, mert a szlovákiai gárda az összecsapás reggelén jelezte, hogy a keretüket érintő problémák miatt nem tudnak megjelenni a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, így ezt a mérkőzést a Sapientia nyerte, játék nélkül 5–0-ra, és ezzel továbbjutott. A csapat fennállása során először jutott be az Európai Egyetemi Jégkorong Liga elődöntőjébe.

A másik ágon a lengyel UHT Sabers Oświęcim az első mérkőzésen 5–2-re győzött a szlovákiai Zsolnai HC Uniza ellen. Ennek a párharcnak a győztese az elődöntőben a Trencsénnyel meccsel, a másik elődöntőben pedig Besztercebánya–Sapientia párharc lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.