Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Osztrák és magyar élcsapatokat győzött le az SZJA U18-as gárdája

Székely Sport 2024. január 09., 10:29

A magyar utánpótlás-bajnokságoknak egyre meghatározóbb szereplői a Székelyföldi Jégkorong Akadémia korosztályos csapatai. Emellett a nemzetközi tornák mezőnyében is jelen vannak, az U18-as együttes az Elite Cup nevet viselő versenysorozatban szerepel.

Osztrák és magyar élcsapatokat győzött le az SZJA U18-as gárdája
Három nagyon értékes győzelmet szerzett a székelyföldi csapat Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Jó formát mutat a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as csapata, ugyanis a 2023–2024-es szezonban már nem először hívja fel a figyelmet magára egy-egy kiugró teljesítménnyel. Október végén arról számoltunk be, hogy a magyar bajnokság kvalifikációs körében 12 mérkőzéséből 11-et megnyert az együttes. Ezzel biztosította helyét az alapszakasz legerősebb csoportjában, ahol az osztrák bajnokságban is érdekelt kiemelt akadémiák szerepelnek még.

Az elmúlt hétvégén az Elite Cup égisze alatt versenyzett az SZJA U18. A nemzetközi bajnokság mezőnyében a Magyarországról ismert csapatok mellett olyan ellenfelek álltak rajthoz, mint például a Slovan Bratislava, a Vienna Capitals, az Eishockey Akademie Steiermark vagy éppen a Kyiv Capitals.

Augusztus végén, majd szeptemberben három-három találkozón már pályára lépett a székelyföldi csapat az Elit Cupban, és folyamatos fejlődést mutatott. Első alkalommal a DVTK Jegesmedvék, a Kijev, illetve az Eishockey Akademie Steiermark ellen még csak egy pontot sikerült szerezni. A második kiszálláson a Slovan Bratislava ellen hosszabbításban ugyan alulmaradt, de a Fehérvár és a Triglav Kranj együttesét szintén hosszabbítás után le tudta győzni.

Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Ezúttal is hasonlóan kiegyenlített találkozókat hozott a Miskolcon lebonyolított versenyhétvége, azonban ezúttal a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mindhárom mérkőzése után győztesen hagyta el a pályát.

Először a DVTK Jegesmedvéket győzte le egy, a hosszabbítás utolsó másodperceiben szerzett találatnak köszönhetően. Ezt követően a magyar bajnokságban is rendre nehéz ellenfélnek bizonyuló FEHA 19-cel szemben nyert, a zárónapon pedig a Vienna Capitals együttesét múlta felül 3–2 arányban.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia elitképzési programjában készülő U18-as csapatot Antal István vezeti, aki a Elite Cup után pozitívan értékelt.

„Az ünnepek miatt a kiutazás előtt csak két edzésünk volt, de a fiúk nagyon jól beleálltak a meccsekbe. Ahogy a szezon során végig, úgy most is nagyon keményen küzdöttek, és ezeken a találkozókon szerencsére minden összeállt.

Sikerült figyelnünk a játéknak azokra a részleteire, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a jó teljesítmény eredményességgel is társuljon. Voltak rövid időszakok, amikor lassabban játszottunk, de büszke voltam a fiúkra, mert karaktert mutattunk, és hátrányból is fel tudtunk állni.

Összességében nagyon örülünk az elért eredményeknek, hiszen ebben a korosztályban már mindenki győzni szeretne, viszont még boldogabbá tesz a mutatott játék és a csapat hozzáállása. A nap végén ugyanis az a legfontosabb, hogy közösen fejlődjünk, tudjunk tenni egy lépést előre” – fogalmazott Antal István.

Fotó: Székelyföldi Jégkorong Akadémia

Jégkorong, U18-as Elite Cup:

DVTK Jegesmedvék–SZJA U18 2–3 (hosszabbítás után).
Az SZJA gólszerzői: Salamon Róbert, Márton Tamás, Ágoston Tamás.

SZJA U18–FEHA 19 4–2.
Az SZJA gólszerzői: Márton Tamás, Ágoston Tamás, Timaru Răzvan és Salamon Róbert.

SZJA U18–Vienna Capitals 3–2.
Az SZJA gólszerzői: Nagy Tamás, Vaslabán Csongor és Kertész Ákos.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.