Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jön az elit hokivébé legfontosabb meccse

Gergely Imre 2023. május 22., 10:34

Magyarország–Ausztria mérkőzés lesz hétfőn 20.20-tól Tamperében, az elit jégkorong-világbajnokságon. Ez lesz az a meccs, amire mindkét válogatott készült, amelynek végén az egyik fél a bennmaradást ünnepli majd, a másik pedig búcsúzik az elittől.

Jön az elit hokivébé legfontosabb meccse
A kiváló védekezésre is szükség lesz az osztrákok ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor

Eddig papírforma ez a világbajnokság, igazán nagy meglepetések nélkül. Amint arra számítani lehetett,

gond nélkül a következő szakaszba jutottak a legjobbak közé tartozó válogatottak, a középcsapatok kényelmesen megtartották a tagságukat az A csoportban.

A rigai nyolcasból Szlovénia esett ki és ebben sincs semmi meglepő. Azt is mondhatjuk, hogy az igazán nagy csata hétfőn következik. Ezt is nagy eséllyel előre meg lehetett jósolni.

A szakértők és az egyszerű szurkolók, de a magyar és az osztrák válogatott is tudta akár már egy éve, hogy a kettejük összecsapása lesz a sorsdöntő, amely után egyikük számára megnyílik az út Csehországba, és 2024-ben Prágában, vagy Ostravában is a legjobban között szerepel. A másik pedig kiesik a Divízió I/A-ba.

A fogadóirodák osztrák sikert jósolnak. Ebben sincs semmi meglepő, Ausztria egy lépéssel a magyarok előtt jár. Az eddigi mérkőzéseken csupán 1 pontot szerzett, de szoros csatákat vívott a finnekkel, az amerikaiakkal és a németekkel is.

A magyaroknak ellenben csak egy-egy, esetleg két jó harmadja volt ugyanezekkel az ellenfelekkel szemben.
Az is tény, hogy mindkét fél számára a hatalmas meglepetés kategória lett volna a győzelem ezekkel a csapatokkal.

De most félre kell tenni mindazt, ami eddig történt.

Hétfőn este semmi nem számít, sem statisztika, sem történelem.

A magyarok este meg kell tegyék azt, amire egy éve készülnek: le kell győzni Ausztriát. Mindegy, hogy rendes játékidőben, vagy hosszabbításban, lényeg, hogy legalább egy góllal jobbak legyünk a végén.

Szülessen meg a tamperei csoda.

Hétfőn még 16.20-tól Dánia–Svédország, illetve Kanada–Norvégia mérkőzést rendeznek, és 20.20-tól a magyar–osztrák meccsel párhuzamosan Kazahsztán és Szlovénia találkozik.

Egyébként vasárnap a német–magyar mérkőzés mellett két nagyon izgalmas és egy nagyon sima mérkőzés zajlott a vébén. Svájc 4–2-re legyőzte Csehországot és bebiztosította elsőségét a rigai csoportban, Szlovákia 1–0-ra győzött Szlovéniával szemben, míg az USA 9–0-ra kiütötte Franciaországot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.