Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyen még nem volt: Székelyudvarhely–Felcsík barátságos női hokimeccs

Székely Sport 2023. március 15., 19:15 utolsó módosítás: 2023. március 15., 21:05

Rendkívüli sporteseményre került sor kedden este Székelyudvarhelyen, ilyenre még nem volt példa a sporttörténetben: barátságos meccset játszott az udvarhelyi amatőr női hokicsapat a felcsíkival.

Ilyen még nem volt: Székelyudvarhely–Felcsík barátságos női hokimeccs
Közös fotózás a történelmi hokimeccs után Fotó: Udvarhelyi Amatőr Női Hoki

Az este 8-tól kezdődő meccsen a székelyudvarhelyiek voltak a lelkes házigazdák. Amint az a nevéből is látszik, egy teljesen amatőr kezdeményezésről van szó, mindkét oldalon, a csapatok zömében női tagokból álltak. Azért zömében, mert az udvarhelyi csapat kapus poszstját egy lelkes, 9 éves fiatalember töltötte be, így ő volt a kakukktojás a csapatban, akinek rengeteg dolga volt a meccsen.

A csapatok többnyire hokis gyerekek anyukáiból verbuválódtak, de néhány tinilány is volt mindkét oldalon.

A két csapat közti hasonlóság sorolását ezennel le is zárjuk, mert amúgy nem lehet egy lapon emlegetni őket. A felcsíki lányok összeszedett játékot játszotttak, amiben volt stratégia, míg az udvarhelyiek számára egyértelműen nagy falat volt a meccs. Úgy járt tehát az udvarhelyi leány ezzel a hokimeccsel, mint a székely bácsi, azaz „Tudod-e a ló milyen? Na ez egyáltalán nem olyan.”

Így történt, hogy ezen az első, nulladik mérkőzésen a játék gyakorlatilag az udvarhelyiek védekező zónájában zajlott, a felcsíki kapus pedig a Petőfi összest is elszavalhatta volna, senki meg nem zavarta volna benne.

Az eredmény: 0–nem számoltuk.

Háttérinfó

Az udvarhelyi csapat kezdeményezője Major Zita Beáta, 2021-ben indultak, három szezonon vannak túl Ágoston György és Ambrus Ervin edzők irányításával. A felcsíki csapat kezdeményezői Balázs Andrea-Renáta és Prezsmer Andrea, 2020-ben indultak, négy szezonon van túl, edzőjük Gyenge Tamás.

Lehet csatlakozni

A csapatok szívesen látják az újonnan csatlakozni vágyókat, hiszen elkel még a csapatban néhány rátermett székely menyecske.

Bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:

– az udvarhelyi csapatnál: az Udvarhelyi Amatőr Női Hoki FB-csoportban (emoke.fleisz@ellamarketing.ro)
– a felcsíki csapatnál: a CSHC Márton Áron FB-csoportban (andreabalzs@yahoo.com).

Fleisz Emőke

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.