Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A második értékcsoportban maradtak a magyar ifjúságiak

Dobos László 2024. április 21., 13:36

A frederikshavni U18-as jégkorong-világbajnokság zárónapján a magyar válogatott legyőzte Japánt, ezzel a negyedik helyen zárt, bent maradt a korosztályos hokivébék második értékcsoportjában.

A második értékcsoportban maradtak a magyar ifjúságiak
Teljesítette célkitűzését a magyar U18-as jégkorong-válogatott, a második értékcsoportban maradt Fotó: Magyar Jégkorong-szövetség

Győzelemmel és jó játékkal zárta a magyar U18-as válogatott a dániai korosztályos jégkorongvébét, a csapat pedig jövőre is ebben a divízióban szerepelhet. A torna legjobb hátvédje Lencsés Dávid lett, a magyar csapat legjobbja pedig Laskawy Ferenc.

U18-as jégkorong-vb, divízió 1/A jelű csoport, 5. forduló:
Magyarország–Japán 6–3 (1–0, 2–0, 3–3).
A magyar csapat gólszerzői: Lóczi Barnabás, Almás Zétény, Lobenwein Bálint, Schwartz Gergő, Barna Olivér és Fehér Kolos.

A zárónap másik két mérkőzésén: Ukrajna–Ausztria 3–2 és Németország–Dánia 6–4.

Korábbi eredmények: Magyarország–Dánia 4–1, Németország–Ausztria 3–2 és Ukrajna–Japán 4–1; Németország–Magyarország 8–2, Ausztria–Japán 6–3 és Dánia–Ukrajna 1–3; Ausztria–Magyarország 6–5 (szétlövés után), Németország–Ukrajna 2–1 (hosszabbítás után) és Dánia–Japán 4–2; Ukrajna–Magyarország 7–4, Németország–Japán 6–2 és Ausztria–Dánia 5–0.

A végeredmény: 1. Németország 14 pont, 2. Ukrajna 13 pont, 3. Ausztria 8 pont, 4. Magyarország 7 pont, 5. Dánia 3 pont, 6. Japán 0 pont.

Németország feljutott az elitcsoportba, Japán pedig kiesett a divízió 1/B-be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.