Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy pár rosszkor jött kiállítás megpecsételte a Sportklub sorsát

Dobos László 2024. március 17., 10:13

A Budapest Jégkorong Akadémia HC szombaton este hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte a vendég Csíkszeredai Sportklubot az Erste Liga negyeddöntőjében, így 2:2-re egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Egy pár rosszkor jött kiállítás megpecsételte a Sportklub sorsát
A kiállítások megpecsételték a Sportklub sorsát Fotó: Várhegyi Erna

Káposztásmegyeren a székelyföldi együttes Fodor Csanád és Sofron István góljaival az első harmad derekán kétszer is betalált (0–2). Schlekmann Márk közvetlenül a szünet után szépített, majd Pozsgai Tamás egyenlített (2–2). A 48. percben már a hazaiaknál volt az előny (3–2), azonban Becze Tihamér hosszabbításra mentette az összecsapást (3–3). Az első gólig tartó ráadásban sorra kapta a kiállításokat a Sportklub, kétszer rossz csere miatt. Az egyik fórt pedig, 2.1 másodperccel a negyedik játékrész vége előtt, azaz a 80. percben Pozsgai kihasználta (4–3).

Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője azt mondta a mérkőzés után, hogy nagyon sok dolognak tudtak örülni. „ A legfontosabb, ami nekünk, ennek a családnak a legfontosabb történése a mai napon: Marton Borisz világra jötte. Tibiéknek kisfia született, úgyhogy neki és a családnak ajánljuk ezt a győzelmet (Marton Tibor, a BJAHC edzője – szerk. megj.). A többi az megtörtént, sokat nem foglalkozunk vele.

Azt hiszem, hogy a kulcsjátékosok picit előreléptek, ma amikor kellett, meghúzták a szekeret. Mind a két csapat férfiasan, derekasan küzdött, de ami történt, történelem.

Mondom, a legnagyobb boldogság a mai nap, egy új kisfiú a klub életében, úgyhogy remélhetőleg a kollégám is annyira büszke és boldog, mint amennyire mi vagyunk rájuk" – mondta Kangyal.

Fotó: Borbély Fanni

Mark Andrew Jonathon LeRose, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője úgy vélte, hogy ez a meccs olyan volt, mint az összes ebben a szériában. „Kemény küzdelem zajlott a jégen, 2–0-ra vezettünk az első harmadban, de visszaküzdötték magukat a másodikban. Valami ilyesmire számítottunk, két hasonló erősségű csapat játszott egymás ellen, összeszedtünk pár rossz kiállítást a hosszabbításban és ez a győzelmünkbe került" – hangsúlyozta Mark LeRose.

A BJAHC–Sportklub párharc következő találkozóját hétfőn 18.30 órától rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, majd a hatodik csata szerdán Káposztásmegyeren lesz.

A párharcban ez még csak a negyedik összecsapás volt, mivel az egy hete játszott találkozót bírói műhiba miatt újra játsszák majd csütörtökön, amennyiben – összesítésben – 3:3 lesz az állás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.