Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Aranygóllal nyert a BJAHC a Sportklub ellen, döntetlenre áll a párharc

Dobos László 2024. március 16., 22:21 utolsó módosítás: 2024. március 17., 09:46

Fordulatos összecsapáson, az első hosszabbításos játékrész vége előtt kettő másodperccel szerzett találattal győzte le a BJAHC szombaton este a Csíkszeredai Sportklubot. A négy nyert mérkőzésig tartó párharcban a csapatok összesítésben 2:2-re állnak.

Aranygóllal nyert a BJAHC a Sportklub ellen, döntetlenre áll a párharc
Galérianézet
Fotó: Várhegyi Erna

Voltak hiányzók mindkét együttesben szombaton este a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban megrendezett találkozón, amelyen a vendég székelyföldieket szépszámú szurkolótábor buzdította. A házigazdáknál bár nevezve volt, nem játszott a gólkirályuk, Jevgenyij Mozer, illetve Ivan Vorobjov. A vendégeknél hiányzott Jevgenyij Szkacskov, valamint az Erste Ligában játékjogától megfosztott Cody Milan.

Remekül kezdte a mérkőzést a székelyföldi alakulat, az első húsz perc után Fodor Csanád és Sofron István találataival 2–0-ra vezetett. A második játékrészben csak a házigazdák voltak eredményesek, Schlekmann és Pozsgai találatával negyven perc után 2–2-őt mutatott az eredményjelző.

Fotó: Várhegyi Erna

A harmadik harmad elején Culigin megtalálta a rést a csíki kapu rövid sarkánál (3–2), de az 51. percben gólra tudta váltani emberelőnyét a Sportklub, Becze Tihamér belőtte a ziccert (3–3).

A rendes játékidő végéig nem született újabb találat, következett a húszpercesre tervezett ráadás. Ebben felváltva támadtak a csapatok, majd az utolsó percekben egymást követően háromszor ítéltek kisbüntetőt a csíkiak ellen. A kettős emberelőnyt kivédekezték a vendégek, az egyemberes fórban, két másodperccel a vége előtt azonban Pozsgai betalált (4–3), és eldöntötte az összecsapást.

Fotó: Várhegyi Erna

A négy nyert mérkőzésig tartó párharcbabn a két csapat összesítésben 2:2-re áll. A következő találkozót hétfőn 18.30 órától rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, negyedik mérkőzés:

Budapest Jégkorong Akadémia HC–Csíkszeredai Sportklub 4–3 – hosszabbítás után, aranygóllal (0–2, 2–0, 1–1, 1–0).
Gólszerzők: Schlekmann Márk (21.), Pozsgai Tamás (31. és 80.), Ilja Culigin (48.), illetve Fodor Csanád (8.), Sofron István (13.) és Becze Tihamér (51.).
Kapura lövések: 44–36.
Büntetőpercek: 12–14.
Játékvezetők: Nagy Attila és Rencz Dániel, illetve Kövesi Bence és Váczi Dávid.

Budapest Jégkorong Akadémia HC: Farkas Roland, Kiss Dániel Péter (kapusok) – Szabó Bence, Pozsgai Tamás, Molnár Bálint, Kirils Galoha, Ilja Culigin (első sor); Dóczi Zsombor, Oliver Dame-Malka, Keresztes Levente, Joni Jesperi Viikilä, Schlekmann Márk (második sor); Varga John Kaden, Vitalij Tyeszlenko, Sági Martin, Nagy Krisztián, Tóth Richárd (harmadik sor); Jevgenyij Mozer, Ravasz Csanád, Weidemann Márk, Molnár Zétény (negyedik sor). Vezetőedző: Kangyal Balázs.

Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Troy Rutkowski, Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Gecse Hugó, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Salló Alpár, Láday Tamás, Rokaly Norbert, Reisz Áron, Fodor Csanád (harmadik sor); Eduard Cășăneanu , Spencer Asuchak, Aidan Brown (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

Elődöntőben az FTC

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben negyedszer is legyőzte a Debreceni EAC-ot, míg a Brassói Corona összesítésben 3:2-re vezet a Miskolci DVTK Jegesmedvékkel szemben, azaz egyetlen siker választja el a négy közé jutástól. A hatodik találkozónak hétfőn Miskolc ad otthont.
A negyeddöntő negyedik párharca már korábban lezárult, a Gyergyói HK söpréssel, összesítésben 4:0-val ejtette ki az Újpest csapatát.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.