Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy lépésre van az ötkarikás álomtól a magyar női jégkorong-válogatott

MTI 2021. november 14., 11:10

A magyar női jégkorong-válogatott jó hajrával 5–3-ra legyőzte a norvég csapatot a chomutovi olimpiai selejtező szombati játéknapján, így vasárnap a pekingi kijutásért mérkőzik meg a házigazda cseh együttessel.

Egy lépésre van az ötkarikás álomtól a magyar női jégkorong-válogatott
A magyar hokis lányok vasárnap a csehekkel játszanak ki-ki meccset Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

A chomutovi torna első helyezettje vehet részt a februári pekingi téli olimpián. A magyar női válogatott eddig soha sem jutott ki ötkarikás játékokra, a férfiak pedig csupán háromszor (1928: 11. hely, 1936: 7. hely, 1964: 16. hely).

Az első harmadban irányította a játékot a magyar csapat, de három emberelőnyt is elpuskázott. A jól védekező norvég gárda előtt is adódott helyzet, a két kapus, Németh Anikó és Ena Nyström azonban remekül védett ebben a szakaszban.

Csakhogy a norvégok hálóőre óriásit hibázott a 23. percben, az alapvonal mögött eladta a korongot, ezt pedig Metzler Regina használta ki.

Két felesleges, a magyar kaputól távol, 50 méterre elkövetett kiállításért kettős emberelőnybe kerültek a norvégok, akik ezt 28 másodperc alatt két góllal büntették meg. Előbb Madelen Haug Hansen lövése pattant meg Kiss-Simon Franciska korcsolyáján, majd Methea Fischer úgy talált be, hogy Németh Anikó nem figyelt eléggé, az ikertestvére, Bernadett elleni palánkra lökés miatt inkább reklamált ahelyett, hogy a védéssel törődött volna.

Újabb norvég létszámfölényben Fischer gyűjtötte be a lecsorgót, így már 3–1 volt az állás.

Nem feküdt a kemény norvég játék a magyar csapatnak, Németh Anikónak sorra kellett védenie, és egyszer a kapuvas segített neki. A szünet előtt sikerült rendezni a sorokat, Gasparics Fanni pedig szépített.

A harmadik harmadban erősen nyomott Lisa Haley szövetségi kapitány válogatottja, és az 50. percben, emberelőnyben egy védelmi hibát kihasználva Jókai-Szilágyi Kinga lőtt a bal felső sarokba.

A nyomás megmaradt – a gyors magyar játékosokat csak szabálytalanság árán tudták megállítani – ebből pedig Kreisz Emma talált be.

A hajrában Jókai-Szilágyi kiállításakor kapus lehozatallal kísérleteztek az északiak, de ezt sikerült kivédekezni,

sőt, Seregély Míra üreskapus gólt ütött, így jöhet a vasárnapi, csehek elleni ki-ki meccs, amelynek az olimpiai kijutás a tétje.

Női jégkorong olimpiai selejtezőtorna, 2. forduló – Chomutov, Csehország
Magyarország-Norvégia 5–3 (0–0, 2–3, 3–0)
gól: Metzler (23.), Gasparics (36.), Jókai-Szilágyi (50.), Kreisz (56.), Seregély (59.), illetve Haug Hansen (27.), Fischer (27., 29.)Korábban: Csehország–Lengyelország 16–0 (5–0, 7–0, 4–0)
Az állás:
1. Csehország 6 pont (19–1)
2. Magyarország 6 (16–4),
3. Norvégia 0 (4–8),
4. Lengyelország 0 (1–27)
Csütörtökön játszották:
Magyarország–Lengyelország 11–1
Csehország–Norvégia 3–1
Vasárnap játsszák:
Csehország–Magyarország 17.00
Norvégia–Lengyelország 21.00
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.