Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíkszentkirályi a magyar U18-as jégkorong-válogatott csapatkapitánya

Dobos László 2023. április 27., 10:01

Kétszer is vezetett a magyar korosztályos válogatott, de végül büntetők után 3–2-re alulmaradt az ukránokkal szemben az angers-i U18-as, divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A magyar együttes csapatkapitánya a csíkszentkirályi Ravasz Csanád.

Csíkszentkirályi a magyar U18-as jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Ravasz Csanád (fehérben) az ifibajnokságok mellett szerepelt a felnőttek között is, az Erste Ligában Fotó: Facebook/Gyergyói HK

A franciaországi U18-as vébé harmadik játéknapján előbb Nemes Márton (1–0), majd Haranghy Bence (2–1) révén szerzett vezetést a magyar csapat, ám az ukránok mindkét alkalommal – Ivascsenko és Haponenko találataival – kiegyenlítettek, több gól pedig nem született a hatvan perc alatt. Jöhetett a hosszabbítás, amely ugyancsak nem hozott újabb találatot, így a szétlövés döntött, amelynek végén Ukrajnáé lett a plusz pont.

Korábban a magyar válogatott 3–0-s vereséget szenvedett Kazahsztántól, majd 2–0-ra nyert a házigazda Franciaország ellen.

Jégkorong, U18-as korosztály, divízió 1/A világbajnokság, 3. forduló:

Ukrajna–Magyarország 3–2 – szétlövés után (0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 1–0).

További eredmények:
Dánia–Kazahsztán 8–3,
Japán–Franciaország 4–2.

A csoport állása:
1. Dánia 6 pont (16–9),
2. Kazahsztán 6 pont (11–8),
3. Japán 6 (9–10),
4. Ukrajna 4 (7–9),
5. Magyarország 4 (4–6),
6. Franciaország 1 (4–9).

A magyar csapat további programja:
csütörtökön 17 órától Magyarország–Japán,
szombaton 17 órától Dánia–Magyarország.
A magyar U18-as jégkorong-válogatott kerete

Kapusok: Csala Patrik, Váradi András.
Védők: Farkas Olivér, Franyó Krisztián, Haranghy Bence, Horváth Alex, Prókai Mátyás, Rósa Levente, Vén Bendegúz.
Csatárok: Barna Olivér, Bodzai Dávid, Hiezl Balázs, Keresztes Zsombor, Laskawy Ferenc, Löbenwein Bálint, Makai Miklós, Mester Máté, Mihalik Gergő, Nemes Márton, Németh Zalán, Ravasz Csanád, Szabó Rácz Maxim.
Honnan származik Ravasz Csanád?

Arról már cikkeztünk, hogy a magyar U18-as válogatott első számú kapusa, Csala Patrik Gyergyószentmiklóson született. A válogatott másik székelyföldi tagja Ravasz Csanád. A jégkorongos statisztikákkal foglalkozó Elite Prospects című internetes oldal szerint Ravasz Csanád 2005. március 5-én született Székelyudvarhelyen. Klubcsapataként a Budapesti MAC van feltüntetve, ahol 2019 óra szerepel. Tagja volt a magyar U16-os, U18-as és az U20-as válogatottnak, klubszinten az ifibajnokságok mellett szerepelt a felnőttek között is, az Erste Ligában, ahol a 2021-2022-es szezonban 4, a 2022-2023-as idényben pedig 25 találkozón lépett jégre.

Fotó: Forrás: MAC

Utánanéztünk, és megtudtuk, hogy a magyar U18-as jégkorong-válogatott csapatkapitánya, Ravasz Csanád csíkszentkirályi. Azért szerepel születési helyeként Székelyudvarhely, mert édesanyja oda járt nőgyógyászhoz, és ott szülte Csanádot. Az alcsíki fiatalember a Csíkszeredai ISK-nál tanulta meg a hoki ábécéjét, első edzői Elekes Levente és Hozó Levente voltak. Amikor a 2010-es évek közepén edzője, Elekes Levente a Brassóhoz ment, akkor ő is követte, 2019-től pedig a Budapesti MAC jégkorongozója lett.

Érdekesség, hogy Ravasz Csanád unokatestvére a Csíkszeredai Sportklubnál játszó Gecse Hugónak, illetve öccsének, a Háromszéki Ágyúsokat erősítő Gecse Olivérnek. Sportos a család, hiszen Hugó és Olivér édesanyja, Ravasz Csanád nagynénje, Gecse Izabella a Csíkszeredai ISK sífutó- biatlon szakosztályának az edzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.