Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak Sofron lőtt gólt, elég volt a DEAC második legyőzéséhez

Dobos László 2022. március 19., 21:28 utolsó módosítás: 2022. március 19., 22:03

Óriásit küzdött szombaton este a jégkorong Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén a címvédő Csíkszeredai Sportklub és a Magyar Kupa-címvédő Debreceni EAC, de csak egyetlen találat született a hatvan perc alatt. A székelyföldiek nyertek, így összesítésben 2:0-ra vezetik a párharcot.

Csak Sofron lőtt gólt, elég volt a DEAC második legyőzéséhez
Galérianézet
Ki hitte volna, hogy elég lesz egyetlen gól a győzelemhez? Fotó: Pinti Attila

Zsúfolásig megteltek szombaton este a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, 15 perccel az első bedobás előtt már nem lehetett ülőhelyet kapni, nagyon sokan állva nézték a mérkőzést, a városvezetésnek pedig el kellene gondolkodnia egy nagyobb férőhelyű, korszerű jégpálya építésén.

Nagy harcot, iramos és küzdelmes hokit hozott az első játékrész, amelyben többet támadott a házigazda Sportklub, de 12 lövésből egyszer sem tudták legyőzni Hetényit, a debreceniek kapusát. A csapatok nagyon fegyelmezetten játszottak, az első húsz percben egyetlen kiállítást sem ítéltek a játékvezetők.

Kiegyenlítettebb volt a játék a második harmadban, újra kevés megszakítással, és a hazaiak előtt adódtak a nagyobb gólhelyzetek. A második játékrész egyetlen találatát Sofron István neve mellé jegyeztük: a hazaiak csatára szembekorcsolyázott David Stach passzára és kegyetlenül a rövid felsőbe lőtte a korongot (1–0).

Fotó: Pinti Attila

Lehetett volna 2–0, az egyik Szkacskov elleni szabálytalanságért büntetőlövést ítéltek, de ezt Patrick O'Connor nem tudta értékesíteni.

Hazai helyzetekkel indult a harmadik játékrész, de a csíki kapunál is voltak helyzetek, Adorján Attila, a Sportklub kapusa nagy bravúrral mentette a létszámfölényes vendég-ellentámadást.

Az 52. percben a debreceni Mazzag Dániel végleges fegyelmit kapott palánkra lökésért.

Gyenisz Kuljas járt a legközelebb a csíkiaktól a második gól megszerzéséhez, lövése átcsorgott a debreceni kapuson, de milliméterekkel a kapuvas mellett is.

Fotó: Pinti Attila

Bő egy perccel a vége előtt időt kért a vendégek szakvezetése, az egyenlítés reményében kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre. Kevéssel később időt kért a Sportklub szakvezetése is, az izgalmas végjáték legnagyobb gólhelyzete pedig a vendégek előtt adódott, de Adorján, a csíki kapus újra nagyot védett.

Egy nappal korábban a székelyföldi gárda 7–4-re győzött, így az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Sportklub összesítésben 2:0-ra vezet. A sorozat kedden és szerdán (március 22-23.) Debrecenben folytatódik.

Fotó: Pinti Attila

A másik ágon összesítésben 1:1-re áll a Ferencváros–Gyergyói HK elődöntő. Az a párharc vasárnap és hétfőn Gyergyószentmiklóson folytatódik.

Fotó: Pinti Attila

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, második mérkőzés:

Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 1–0 (0–0, 1–0, 0–0).
Gólszerző: Sofron István (30.),
Kapura lövések: 44–26.
Büntetőpercek: 4–29 (ebből a debreceni Mazzag Dánielnek 5+20 perc végleges fegyelmi).
Játékvezetők: Gergely Lehel és Csomortáni Zsolt, illetve Bandi Csaba és Magyar Áron.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.