Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Botrányos eset a GYHK–Fradi meccs után: megütötték a vendégek edzőjét – frissítve

Székely Sport 2022. március 21., 11:07 utolsó módosítás: 2022. március 21., 15:21

Sporteseményhez méltatlan esemény történt vasárnap este a Gyergyói Hoki Klub–FTC-Telekom mérkőzést követően. A lefújás után, miután a csapatok a jégről levonultak egy eddig még azonosítatlan személy megütötte Fodor Szabolcsot, a vendégek vezetőedzőjét. A GYHK elhatárolódik a megbocsáthatatlan cselekedettől.

Botrányos eset a GYHK–Fradi meccs után: megütötték a vendégek edzőjét – frissítve
A mérkőzés sajnos nem a jégen történtekért marad emlékezetes Fotó: Szász Adorján

A jégpályának egy olyan helyén történt az eset ahová nem szabadna bejusson a két csapaton és a hivatalos személyeken kívül senki, ennek ellenére az ott tartózkodó rendfenntartók szeme előtt mégis megtörtént az, hogy egy illetéktelen személy megütötte a Ferencváros edzőjét. Az elkövető elmenekült, azonban a csendőrség keresi, azonosítása után pedig a Gyergyói Hoki Klub kitiltja minden jövőbeli mérkőzéséről.

A GYHK közleményben határolódott el a felháborító cselekedettől és bocsánatot kér az FTC-től és egyben a jóérzésű gyergyói szurkolóktól is, akikre ez a tett úgy vet rossz fényt, hogy vétlenek, és maguk is elítélik a történteket. A közleményt szó szerint közöljük.

„Sajnálatos eset miatt kell bocsánatot kérjünk a Ferencváros csapatától és minden jóérzésű gyergyói szurkolótól. Annak ellenére, hogy a Gyergyói Hoki Klub eddig is és most is mindent megtett a vendégcsapatok, és minden, a mérkőzéseinken jelen lévő személy biztonságáért, az Erste Liga elődöntő vasárnap esti mérkőzése után egy illető megütötte a vendégcsapat edzőjét. A tettest a csendőrség keresi, és azonosítása után tettéhez méltó büntetést érdemel. Ugyanakkor mostantól kitiltjuk minden jövőbeli mérkőzésünkről. Fontos leszögeznünk, hogy azt már tudjuk, hogy az illető személy nem a Gyergyói Hoki Klub szurkolótáborának a tagja. A Gyergyói Hoki Klub és a szurkolótábor elhatárolódik a felháborító cselekedettől. Sajnáljuk, ami történt, és ezúton is bocsánatot kérünk Fodor Szabolcstól, és a Ferencvárostól. Az eset gyergyói jégkorong tisztességén ejtett csorbát, és mindenkit kérünk, ne egy személy cselekedetével azonosítsák a Gyergyói Hoki Klub szurkolóit, akik mindig sportszerűen, az ellenfeleket tisztelve állnak a csapatunk mellett” – írja a Gyergyói Hoki Klub.

Az eset biztosan büntetést von maga után, hogy ez mit fog jelenteni, még nem lehet tudni. Az elődöntő negyedik mérkőzésére készülő klub is várja a fejleményeket.

A csendőrség hétfőn délre azonosította az illetőt, eljárás indul ellene, a gyergyói klub pedig kitiltja majd minden jövőbeli mérkőzéséről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.