Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Betegségektől sújtott GYHK-t győzött le a Fradi

Gergely Imre 2022. március 20., 22:01

Tizennégy játékos betegedett le a Gyergyói Hoki Klubnál a magyarországi túrájuk óta, sérült és beteg játékosokat is be kellett nevezni az Erste Liga elődöntő első hazai mérkőzésére. Így nem születhetett más eredmény, mint sima ferencvárosi győzelem.

Betegségektől sújtott GYHK-t győzött le a Fradi
Fotó: Szász Adorján

Amikor Szilassy Zoltán vezetőedző azt mondta a szezon előtt, hogy a GYHK célja a legjobb négy közé jutás, és ott már bármi megtörténhet, valószínűleg nem arra gondolt, ami a csapatával az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésére bekövetkezett.

A csapaton egy olyan betegséghullám söpört végig, hogy mindössze 13 mezőnyjátékost tudott nevezni az FTC-Telekom elleni vasárnapi mérkőzésre.

Köztük is voltak olyanok akik „csak” enyhén lázasok voltak, de például a hónapok óta sérült Biró Gergő is be kellett öltözzön, hogy meglegyen a minimálisan szükséges létszám a mérkőzésen. A csatár Sárpátki és DiDiomete is hátvéd pozícióban kellett most szerepeljen.

Fotó: Szász Adorján

A gyergyószentmiklósi csarnokban sem sokan hihettek abban, hogy ez a keret esélyes lehet a négy teljes sorral játszó Ferencváros ellen, ehhez képest az első harmadban igen szépen helytálltak a piros-fehérek. Demeter a 11. percig tudta megőrizni gól nélkül a kapuját, ekkor Tamminen értékesített egy kipattanót, ami előtt többször blokkoltak a gyergyóiak, miközben a túloldalon Aranynak is többször bravúr kellett, hogy a hazaiak ne tudjanak betalálni.

A második harmadban már kijött a realitás. A 40 percre 0-5 állt az eredményjelzőn, a meccs eldőlt. A teltházas csarnok közönsége is nyugtázta ezt de megmutatták, hogy a bajban is ott vannak a csapatukkal. Még később, 0-7-nél is zengett a csarnok az énektől, szurkolástól.

Fotó: Szász Adorján

A GYHK pályára lépő játékosai kihozták magukból azt, amit az adott körülmények között lehetett, de ez ennyire volt elég. A két csapat a program szerint hétfőn 18.30-tól újra összecsap, ha meglesz a szükséges létszám a hazaiaknál és ha nem lázasodnak be újabb játékosok…

Jégkorong, Erste Liga. elődöntő, 3. mérkőzés:
Gyergyói Hoki Klub–FTC-Telekom 0-7 (0-1, 0-4, 0-2).
Gólszerzők Juhani Tamminen (11.) Rasus Kulmala (23., 30.), Cody Fowlie (35., 54.), Tóth Adrián (38.) Kóger Dániel (44.).
Kapura lövések 29-58.
Kiállításpercek 8-6.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.