Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bombameglepetés a németektől, 70 év után döntősök a jégkorongvébén

Gergely Imre 2023. május 28., 10:41 utolsó módosítás: 2023. május 28., 10:44

Kanada ismét döntőt játszik a jégkorong világbajnokságon. Ebben nincs semmi meglepő. Az viszont már bombameglepetés, hogy a németek lesznek a juharlevelesek ellenfelei.

Bombameglepetés a németektől, 70 év után döntősök a jégkorongvébén
A németek hosszabbításba mentették a csatát, majd megszerezték a győztes találatot Fotó: IIHF

A szombat délutáni első elődöntben Lettország is a hatalmas csoda kapujában volt, a második harmad végén 2–1-re vezettek a házigazdák. A jóval esélyesebb kanadaiak azonban egy, a kapus sisakjáról a gólvonal mögé pattanó szerencsés találattal egyenlíteni tudtak, majd meg is fordították az állást.

A közönségük által feltüzelt Lettország mindent megtett ugyan az egyenlítésért, és azért, hogy történetük legnagyobb csodáját élhessék meg a döntőbe jutással, de ez nem jött nekik össze, Kanada üres kapus góllal lezárta a csatát.

A másik ágon azonban megjött a csoda. Az Egyesült Államok 2–0-ra vezetett, de Tiffels és Sturm még az első szünet előtt visszahozta a németeket a kiesés torkából. Eyssimont a második harmad közepén begyötörte a harmadik amerikai találatot, ami azonban nem ért győzelmet, ugyanis a német válogatott a végén lehozta a kapusát és Noebels egy kapu előtti kavarodás után 3–3-ra mentette az állást és hosszabbításba mentette a meccset.

A ráadásban Tiffels írta be magát a jégkorongos történelemkönyvekbe győztes találatával. Németország kereken 70 év után jutott ismét a vébé döntőjébe.

A világbajnokság vasárnapi zárónapján 15.20-tól Lettország–Egyesült Államok bronzmérkőzést rendeznek, 20.20-tól pedig következik a német–kanadai finálé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.