Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bolzano ad otthont a jövő évi magyar–román hokicsatának

Dobos László 2023. május 30., 18:41 utolsó módosítás: 2023. május 30., 18:46

Közzétették a jövő évi hoki-világbajnokságok legtöbbjének helyszíneit. A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) éves kongresszusán arról döntöttek, hogy a jövő évi magyar–román érdekeltségű divízió 1/A jelű felnőtt férfi vébét Olaszországban rendezik.

Bolzano ad otthont a jövő évi magyar–román hokicsatának
Két év után jövő tavasszal mérkőzik meg újra a két válogatott Fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Magyarország decemberben U20-as, divízió 1/A jelű világbajnokságot rendezhet, Románia – a hokiszövetségnél még tisztázatlan állapotok miatt – egyetlen IIHF-világversenynek sem lesz a házigazdája.

A kongresszuson bejelentették, hogy a 2027-es A csoportos világbajnokság rendezője Németország lesz. A németek egyedül rendezik meg a világbajnokságot: a mérkőzéseket Düsseldorfban és Mannheimben játsszák majd. Az 2024-es elitvébét Csehország rendezi, 2025-ben Svédországban és Dániában gyűlnek össze a legjobbak, míg 2026-ban Svájc lesz a házigazda.

Magyarország férfi válogatottja kiesett a vasárnap zárult elitvébéről, jövőben, április 28. és május 4. között pedig az olaszországi Bolzanóban rendezendő divízió 1/A-s felnőtt világbajnokságon lesz érdekelt – adta hírül a nemzetközi jégkorongszövetség holnapja.

Ebben a csoportban a házigazda Olaszország mellett Magyarország a szintén az élvonalból kieső Szlovéniával, Dél-Koreával és Romániával, valamint a divízió 1/B-ből feljutó Japánnal küzdhet majd a feljutást garantáló első két hely egyikéért.

A felnőtteknél a divízió 1/B-s seregszemlét jövőre Litvániában tartják, a negyedik értékcsoportnak Szerbia, az ötödnek Bulgária, a hatodiknak pedig Kirgizisztán lesz házigazdája.

A férfi utánpótlás korosztályokban is kijelölték a házigazdák többségét, a magyar U20-as válogatott 2023 decemberében Budapesten a Tüskecsarnokban játssza divízió 1/A-s tornáját, a romániai U20-as együttes pedig a divízió 2/B-ben lép majd jégre, 2024. január 14–20. között a szerbiai Újvidéken (Novi Sad).

Az U18-as magyar férfi válogatott a divízió 1/A csoportban szerepel jövő év tavaszán, ennek a vébének a helyszínéről még nem született döntés. Az U18-as romániai válogatott a divízió 2/A csoportban lesz érdekelt, ennek a vébének a lengyelországi Sosnowiec ad otthont, 2024. április 17–23. között.

A magyar női válogatott a divízió 1/A-ban szerepel, a világbajnokság helyszíne nincs meg egyelőre – hisz az idei kiírást csak augusztusban rendezik Kínában –, a romániai női csapat pedig a hatodik értékcsoportban, a divízió 3/A-ban szerepel, annak a vébének a helyszíne a horvátországi Zágráb lesz, időpontja pedig 2024. március 11–17.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.