Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barátságos tornával Csíkkarcfalván kezdődik a romániai új jégkorongszezon

Dobos László 2023. augusztus 24., 18:51

A romániai jégkorongsport 2023-2024-es szezonjának első eseménye a Csíkkarcfalván pénteken kezdődő Székelyföld Kupa lesz, amelyen házigazda Sapientia U23 mellett a Háromszéki Ágyúsok és a Steaua csapata, valamint romániai U20-as válogatott vesz részt.

Barátságos tornával Csíkkarcfalván kezdődik a romániai új jégkorongszezon
A házigazda Sapientia U23 mellett a Háromszéki Ágyúsok és a Steaua csapata, valamint romániai U20-as válogatott vesz részt a Székelyföld Kupán Fotó: Veres Nándor

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia által augusztus 25-27. között szervezett karcfalvi torna egyik célja, hogy felkészülési mérkőzéseket biztosítson a csapatoknak a szeptember első felében rajtoló romániai bajnokság előtt.

Amint a szervezők írták, idén a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub sem tud jelen lenni. Helyettük a rengeteg székelyföldi nevelésű fiatalt felvonultató U20-as romániai válogatott vesz részt a Felcsíki Műjégpályán zajló Székelyföld Kupán.

A tornára 25 lejért lehet napijegyet váltani, amely a játéknap mindkét összecsapására érvényes. A gyerekek ezt kedvezményesen, 10 lejért vásárolhatják meg. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia sportolói számára a belépés ingyenes. Aki valamilyen okból nem tud kilátogatni az összecsapásokra, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Youtube-csatornáján követheti élőben az eseményeket.

A 3. Székelyföld Kupa programja

Pénteken: 15 órától Románia U20–Háromszéki Ágyúsok, 18.30-tól Sapientia U23–Bukaresti Steaua.
Szombaton: 15 órától Sapientia U23–Románia U20, 18.30-tól Háromszéki Ágyúsok–Bukaresti Steaua.
Vasárnap: 13 órától Bukaresti Steaua–Románia U20, 17 órától Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok.
Részegh Zsolt az Ágyúsoknál folytatja

A Háromszéki Ágyúsok jégkorong együttesének vezetősége bejelentette, hogy újabb székelyföldi tehetséggel erősödött a keretük, megszerezték a csíkszeredai Részegh Zsolt játékjogát. A 23 éves csatár már csatlakozott a háromszéki együtteshez, a Székelyföld Kupán pedig várhatóan bemutatkozik narancs-kék mezben. Péter Andor, Antal László és Györffy Szilárd után Részegh Zsolt a háromszéki klub negyedik nyári szerzeménye.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.