Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Négymeccses országos bajnokságot nyert meg a gyergyószentmiklósi női jégkorongcsapat

Gergely Imre 2022. május 17., 12:28

Megvédte romániai bajnoki címét a gyergyószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat. Remek szezont tudnak maguk mögött, és jövőre is hasonló célokat tűztek ki.

Négymeccses országos bajnokságot nyert meg a gyergyószentmiklósi női jégkorongcsapat
Újabb sikeres szezonon túl a Fox Hockey, a romániai bajnokságban megvédték bajnoki címüket Fotó: Fox Hockey

Egy bajnoki aranyérem megszerzése akkor is értékes, ha mindössze négy meccset kellett ezért nyerni egy olyan csapattal szemben, amely ellen alig kellett megizzadni. A Romániai Jégkorong Szövetség idén egy olyan „bajnokságot szervezett”, amely két március közepén lejátszott meccsből, valamint a múlt hétvégén rendezett újabb két találkozóból állt.

A Gyergyószentmiklósi Fox Hockey ellenfele a három bukaresti klubból összeállt, Sportul Studențesc–ACSH Predators–ACS Torpedo Hockey elnevezésű csapat volt. A gyergyói lányok ezúttal 6–0-ra és 11–0-ra nyertek az otopeni-i pályán, a korábbi kettőn pedig 15–0, illetve 12–0 volt az eredmény.

Így a Fox Hockey 44–0-s gólkülönbséggel, négy győzelemmel lett Románia női jégkorongbajnoka.

Az eredmények önmagukért beszélnek, igazából nincs is mit hozzáfűzni – mondja Laczkó Levente, a Fox Hockey menedzsere. Laczkó inkább az egész szezont foglalta össze röviden: két nemzetközi tornát nyertek, azaz a hazai jégen szervezett Székelyföldi Női Jégkorongtornát, majd a Dunaújvárosból, az Angels Cupról is elhozták a trófeát, többek között a horvát és a szerb válogatottat is legyőzve.

A 2021–2022-es szezonban először szerepeltek a magyar bajnokságban, ahol az U25/A sorozatban elődöntőbe jutottak, és közel álltak a döntőbe jutáshoz is, de végül bronzéremmel zártak.

A lánycsapat most pihen, egy hónap múlva indul a száraz felkészülés a következő szezonra. Augusztus végén rangos nemzetközi tornát rendeznek, erősebbet, mint a korábbiak, magyarországi, horvátországi, szerbiai ellenfeleket várnak, de egy finn együttessel is felvették a kapcsolatot.

Természetesen beneveznek a magyar bajnokságba, és remélik, hogy jövőre a romániai is komolyabb megmérettetés lesz. Nem úgy, mint idén, amikor augusztusban még hat csapat indult volna, de februárig semmi nem történt, és eldöntötték, hogy az említett négy meccs lesz a bajnokság.

Továbbá bíznak benne, hogy nem lesznek olyan érthetetlen előírások, mint idén, amikor a romániai felnőtt bajnokságban csak 16 éven felüli lányok szerepelhettek, miközben világbajnokságokon 15 évesek is játszhatnak. Emiatt a négy „romániai bajnoki” mérkőzésen nem léphetett jégre számos olyan jégkorongozó lány, aki a hazai mezőny legjobbjai közé tartozik, de ennél fiatalabb.

A Fox Hockey 2021–2022-es romániai bajnok és magyarországi U25/A bajnoki bronzérmes csapata: Laczkó-Szabó Zsuzsánna, Szekeres Edit, Fehér Nikolett, Sütő Örsi, Szopos Katalin, Fehér Orsolya, Ádám Ágnes, Máthé Blanka, Bálint Regina, Laczkó Andrea, Bende Júlia, Ráduly Antónia, Vitos Anna, Ioana Barbu, Egyed Fanni, Ana Voicu, Nadina Niciu, Ferencz Emőke, Csergő Noémi, Romfeld Medeea, Rácz Izabella, Adorján Katalin, Elekes Ágnes. Edző: Láng Zoltán. Menedzser: Laczkó Levente. Stábtagok: Alin Micu, Borsos Lóránd, Vaduva István.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.