Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sportklub edzője szerint még az NHL-ben sincs ennyi meccs

Székely Sport 2023. január 13., 22:32

Tom Coolen, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője kifakadt a Debreceni EAC elleni vereség után, mint mondta, a játékosok számára fizikailag nagyon megterhelő, hogy rövid idő alatt sok mérkőzést kell lejátszaniuk és regenerálódni sem tudnak rendesen.

A Sportklub edzője szerint még az NHL-ben sincs ennyi meccs
Tom Coolen: nem volt elég energiánk, hogy megnyerjük azokat a párharcokat amelyeket kellett volna Fotó: Pinti Attila

A Csíkszeredai Sportklub gólzáporos, sok megszakítással tarkított mérkőzésen szenvedett vereséget a jégkorong Erste Ligában. A csíkiak pénteken este hazai pályán 7–4-re kaptak ki a Debreceni EAC-tól, és ezzel lépéshátrányba kerültek az alapszakasz első hat csapata közé kerülésért vívott harcban.

Mestermérleg:

Tom Coolen, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője: „Nem akarok kifogásokat találni a csapatomra, egy olyan meccs volt ahol azt reméltem, hogy megtaláljuk az energiákat amire szükségünk van.

De a valóság az, hogy kilenc nap alatt ez volt a hatodik mérkőzésünk. A játékosok számára fizikailag nagyon megterhelő, van, hogy egyszerűen elfogy az üzemanyag. A meccs előtt körülnézel és nem látod azt a szikrát a szemekben. És ez azért van mivel múlt héten három meccsünk volt, egy nap pihenő, aztán kedden Bukarestben volt mérkőzés, egy nap alatt oda-vissza 4-4 óra utazás, újabb egy pihenőnap és egymásután két meccs.

Csütörtökön este keményen játszottunk. A csapat amelyet legyőztünk, pénteken este győzött az első helyezett ellen. Úgy gondolom a fiúknak elfogyott az üzemanyaguk. Adorján Attila sem volt igazán önmaga a kapuban.

Nem volt elég energiánk, hogy megnyerjük azokat a párharcokat amelyeket kellett volna. Egy napunk van pihenni mielőtt újra játszani fogunk. Ez nagyon sok hoki és nagyon sok mérkőzés. Még az NHL-ben, és az amerikai ligában sincs ennyi. Több ligában is voltam edző Európában, de sehol nem volt ilyen nagy mennyiségű meccs. Túl sok pszichikailag is, ahhoz, hogy regenerálódni lehessen rendesen.

Amikor fáradt vagy, regenerálódásra van szükség, és úgy érzem nincs elég időnk arra. Sokat hibáztunk, voltak gólok amelyek könnyű gólok voltak, de nem volt meg a kellő energiánk ahhoz, hogy nyerni tudjunk, és arra, hogy versenyképesek legyünk”.

György József, a Debreceni EAC vezetőedzője: „A csütörtöki mérkőzéshez hasonlóan nagyon jól kezdtünk, és az első harmad után mondtam a srácoknak, hogy remélem, kétszer ugyanabban a folyóban ugyanazt a hibát nem követjük el. Nagyon nehéz volt. A legjobb része az volt, hogy tényleg tanultunk az előző napi vereségből. Sok emberhátrányunk volt, az első harmadban nem játszottunk valami jól, szóval ezen van mit dolgozni. Illetve az utolsó 6-7 percben számtalan lehetőséget biztosítottunk a hazai csapatnak, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Nagyon boldogok vagyunk, hogy innen három ponttal tudunk távozni”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.