Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sportklub edzője: „jó lesz így várni a karácsonyt!”

Dobos László 2022. december 24., 13:15 utolsó módosítás: 2022. december 24., 13:22

A Csíkszeredai Sportklub megszakította a jégkorong Erste Ligában három mérkőzés óta tartó pont nélküli sorozatát, pénteken este hazai közönsége előtt 5–2-re legyőzte a Brassói Coronát.

A Sportklub edzője: „jó lesz így várni a karácsonyt!”
Galérianézet
Tom Coolen elmondta, a fiúk igazán jó munkát végeztek, egymást segítve a pályán Fotó: Pinti Attila

A székelyföldi együttesnél Sofron István a második harmad első felében duplázott, majd a 39. percben Jevgenyij Szkacskov találatával háromra nőtt a különbség, amelyet azonban 45 másodperccel később csökkentettek a vendégek. A záró felvonásban az újabb csíki gólra, David Stach találatára ismét megfeleltek a brassóiak, a folytatásban aztán az eredmény már nem változott. A címvédőnél Jevgenyij Szkacskov és David Stach egyaránt góllal és két gólpasszal zárt. A Sportklub ötödik gólját – az utolsó percben – a legújabb szerzemény, az egy napja érkezett cseh Radek Veselý neve mellé írták. 

A mérkőzést követően a két csapat szakvezetői nyilatkoztak.

Tom Coolen, a Sportklub vezetőedzője: „Úgy gondolom, hogy egy igazán jó mérkőzés volt. Végig négy sorral játszottunk, nem hárommal, ahogyan számos csapat szokott, mi mindenkit bevontunk a játékba. A legjobb hátvédünk betegség miatt nem játszhatott, a másik védőnk el van tiltva, valamint egy harmadik sérüléssel bajlódik. A mai este folyamán egy újabb olyan helyzet adódott, amikor egy csatárt kellett használnunk a védelemben, ami nem könnyű, de a fiúk igazán jó munkát végeztek, egymást segítve a pályán. Adorján Attila is jól védte a kapunkat. Az emberelőnyös játékunk is rendben volt. Mindent egybevetve remek este volt.

Úgy látom, a város nagyon szereti a csapatunkat, mögöttünk vannak mindig, és ez csodás! Remek a hangulat, ami nagyon tetszik. Élvezem, jól érzem itt magam.

Jégre lépett egy új játékosunk, aki nagyon jól dolgozott emberelőnyben, sokat segített nekünk. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Jó lesz így várni a karácsonyt!”

Strenk Hunor, a Brassói Corona másodedzője: „Azt gondolom, magas hőfokú találkozó volt, ahogyan az elvárható az ilyen rangadók alkalmával. Ünnepi mérkőzés lévén tudtuk, hogy telt ház előtt fogunk játszani. Jó volt a hangulat. Az elején nagyjából kiegyenlített volt a játék. Két emberelőnyös góllal sikerült előre lépnie a hazai csapatnak. Megpróbáltunk felzárkózni. Egy-két nagy helyzetet kihagytunk, melyet ha értékesítettünk volna, közelebb tudtunk volna férkőzni. A harmadik góljuk kicsit demoralizáló volt, de utána a gázpedálra léptünk, tudtuk, hogy nincs mit tartogatni. Megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe.

Azt gondolom, a harmadik harmad elején bekapott korai gól megpecsételte a sorsunkat. Ha az nincs, akkor talán közelebb tudtunk volna férkőzni. Megérdemelten győzött a hazai csapat”.

A Sportklub jövő héten kedden és szerdán este a román bajnokságban a Bukaresti Sportul Studențesc gárdáját fogadja, majd pénteken este a Gyergyói HK otthonában vendégszerepel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.