Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A sorminta szerint a GYHK és a Fradi lesz a döntős

Gergely Imre 2023. március 17., 12:14

Az Erste Liga mindkét elődöntője a hetedik mérkőzéshez ért. Pénteken este Gyergyószentmiklóson, illetve Káposztásmegyeren derül ki, hogy melyik két csapat játszhat idén a bajnoki címért.

A sorminta szerint a GYHK és a Fradi lesz a döntős
Eldől, hogy a két erdélyi csapat közül melyik játszhat idén a bajnoki címért Fotó: Corona Brasov

Az elődöntőben mind a négy együttes 3-3 győzelmet ért el eddig, mindkét ágon a pillanatnyi forma, vagy egy-egy hiba döntött. A statisztikákból nehéz kiindulni, amikor a végkifejletet igyekszünk megtippelni. Bármi is megtörténhet, de azért vannak előjelek.

Ennél kiélezettebb küzdelmet, mint ami az Erste Liga erdélyi elődöntőjében zajlik nehéz elképzelni. Nagyon felkészültek egymásból a csapatok, a szakvezetők pontosan tudják, miként kell a másikat abban meggátolni, hogy az erősségeit a legjobban érvényesítse.

A Gyergyói Hoki klub–Brassói Corona csatában három mérkőzés hosszabbításban dőlt el, és mindössze kettő volt olyan, amikor kétgólos különbséggel tudott nyerni az egyik fél, és az egyik ebből is üres kapus találattal alakult ki.

Az eddigiekből kiindulva Szilassy Zoltán legénységének arra kell törekednie, hogy megszerezze a vezetést és ez után ne engedje a brassóiakat felzárkózni.

Ugyanis, amikor rendes játékidőben nyertek a piros-fehérek, az ellenfelük kellett fusson az eredmény után. Hátrányból csak egyszer sikerült visszahozniuk és hosszabbításra menteniük meccset a brassóiaknak.

Amennyiben a Corona szerezne vezetést akkor sem kell elkeserednie a gyergyói szurkolóknak, hiszen Orbánék az eddigiekben rendre a meccs közepétől lendültek igazán játékba, és a második, illetve harmadik harmadokban tudtak gólokat lőni, és mindhárom hosszabbításos meccsen brassói vezetésről harcolták ki a ráadást.

Ha újra hosszabbításra kerülne a sor, akkor nem lehet tudni, hogy ki bírná tovább erővel, hiszen mindhárom alkalommal gyorsan eldőltek az ilyen összecsapások.

Ami a gyergyóiak javára billenti a mérleget: a zsúfolásig megtelő hazai pálya, és annak megfelelő hangulat, de az is, hogy eddig felváltva szerezték a győzelmeket a csapatok. Most pedig a sorminta szerint a piros-fehérek következnek.

A budapesti párharcban eddig mindössze két mérkőzés volt, ami az utolsó pillanatig nyílt volt és csak momentumok döntöttek az egyik fél javára. Ebből az egyiket a Fradi nyerte 1–0-ra, a másikat a BJAHC hosszabbításban 4–3-ra. A többi négy meccsen az aznap jobb napot kifogó csapat meggyőzően tudott nyerni.

Két találkozón történt olyan, hogy az egyik kapus kapott gól nélkül le tudta hozni a 60 percet (az előbb említett 1–0 és a BJAHC 3–0-s sikere legutóbb). Itt sem könnyű megjósolni, hogy ki lesz a jobb, ki lesz a magyar bajnok és az Erste Liga döntőse.

Amiben a Ferencváros szurkolói bízhatnak, az az idegen pálya előnye, eddig ugyanis minden mérkőzést a vendégként játszó csapat nyerte meg.

A Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona pénteken mérkőzés 18 óra 30 perctől, a BJAHC–FTC-Telekom összecsapás 21 órakor kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.