Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A rókalányok meg kell találják a góllövő ütőket

Gergely Imre 2022. október 23., 17:31 utolsó módosítás: 2022. október 23., 17:38

Idén is a magyar U25A bajnokságban szerepel a gyergyószentmiklósi Fox Hockey női jégkorongcsapat. Az első két mérkőzésükön a védekezésre nem lehet panasz, de hiányoztak a gólerős játékosok, és a szerencséből is lehetett volna egy picit több. Mindkét meccset büntetőlövések után veszítették el.

A rókalányok meg kell találják a góllövő ütőket
Galérianézet
Lehetett volna több szerencséjük a gyergyói lányoknak Fotó: Gergely Imre

Az idei U25A női jégkorongbajnokságban a Rampage Women’s Hockey névre hallgató, több klub női játékosaiból összeállított válogatott együttes volt a gyergyói rókalányok ellenfele. Pénteken 2–2 után, vasárnap 1–1-es állásnál ért véget a rendes játékidő, és a büntetők után mindkétszer a vendégek örülhettek.

Szombaton este Szekeres Edit találataival kétszer is vezettek a gyergyószentmiklósiak, de a vendégek egyenlíteni tudtak, és a hosszúra nyúlt büntetőpárbaj után ők vittek el a 3 pontból kettőt.

Fotó: Gergely Imre

Vasárnap is a Fox Hockey került előnybe, ezúttal Balázs Henrietta volt a gólszerző, és ez az eredmény nem is változott sokáig. Frusztráló módon a rendes játékidő vége előtt két perccel sikerült egyenlítsen a Rampage Women’s Hockey, majd megint jöhettek a büntetők, az egy nappal korábbihoz hasonló forgatókönyvvel. A rókalányok tehát két ponttal állnak két mérkőzés után.

Fotó: Gergely Imre

„Hiányoztak a gólszerzőink. Tavalyi legjobbjaink Közül Fehér Nikolett Magyarországra igazolt, Bende Júlia és Fehér Orsolya pedig elutazott a fiúkkal, akikkel szintén a magyar bajnokságban vannak mérkőzéseik, Voicu Ana pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett most. A tavalyi legeredményesebb öt játékosunkból csak Szekeres Editke volt most velünk, aki lőtt is két gólt.

Azonban hiába volt nagyon jó a védekezésünk, és a kapusteljesítmény is, nem tudtunk gólokat lőni, emiatt csak két pontunk lett. A nyáron többen abbahagyták a játékot, fiatalokat igyekszünk beépíteni. Amint összeszokok a társaság már jönni fognak az eredmények is”

– összegzett Laczkó Levente csapatvezető.

Fotó: Gergely Imre

Jégkorong magyar női U25A bajnokság
Fox Hockey–Rampage Women’s Hockey 2–3 büntetők után (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)
Gólszerzők: Szekeres Edit (10. és 19. perc), illetve Máhl Fruzsina (15.), Soós Csenge (43.) Zsobrák Hanna (65. győztes büntető)
Fox Hockey–Rampage Women’s Hockey 1–2 büntetők után (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)
Gólszerzők: Balázs Henrietta (16.), illetve Rózsa Anna (58.), Zsobrák Hanna (65. győztes büntető)

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.