Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A jeges szezon közepén rajtol el a korosztályos hokibajnokság

Gergely Imre 2023. január 06., 17:12 utolsó módosítás: 2023. január 06., 18:27

Az U16-osnál és az az U18-asoknál összesen tíz csapat nevezett a 2022–2023-as jégkorongbajnokságra. Nevezhető ez egyszerűen 2023-asnak is, hiszen csak most kezdődnek a mérkőzéssorozatok, miután az idény fele már eltelt.

A jeges szezon közepén rajtol el a korosztályos hokibajnokság
Csíkszeredának és Gyergyószentmiklósnak mindkét korosztályban van csapata idén is Fotó: Veres Nándor

Mindössze három egyesület, a Brassói Corona, a Csíkszeredai ISK és a Gyergyói Hoki Klub indít ebben a szezonban csapatot az U18-as korosztályú jégkorongbajnokságban. A mérkőzéssorozat szombaton kezdődött volna. A csíkszeredai csapat Brassóba utazott volna, de a hazaiak kérésére ezt elnapolták.

Minden csapat 8 alkalommal játszik a két ellenfelével, és az így szerzett pontok alapján alakul ki a végső sorrend. A program szerint március 26-án zárul a bajnokság.

Fotó: Veres Nándor

Az U16-osoknál jóval népesebb a mezőny, hét csapat nevezett, ebből négy székelyföldi. A Csíkszeredai ISK, a Gyergyószentmiklósi ISK, a Felcsík SK és a Székelyudvarhelyi VSK (amely közös csapattal indul az Alcsík gárdájával együtt) mellett még Ploiești, Galac és Brassó szerepel idén a sorozatban.

Ugyan a RJSZ weboldalán erről semmit sem lehet találni, de a küzdelem itt is elindul a hétvégén. Székelyudvarhely csapata a Brassói Coronát fogadja első fellépésén szombaton 16.30-tól, és vasárnap 10 órától ismét összecsapnak a felek. A Vákár Lajos műjégpályán Csíkszeredai ISK – Felcsík SK mérkőzések lesznek szombaton és vasárnap egyaránt 12 órától. A Gyergyószentmiklósi ISK Galacra utazik a szezon első két mérkőzésére.

A bajnokságban minden csapat 24 mérkőzést játszik április 4-ig. Ezeken dől el a végső sorrend.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.