Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A japánok elleni győzelemmel kezdtek a magyarok

MTI 2024. április 28., 19:48

A japánok elleni 3-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon vasárnap.

A japánok elleni győzelemmel kezdtek a magyarok
Galérianézet
Visszavágtak a magyarok Japánnak, legyőzték őket a vébén Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Merjünk álmodni!” – ezzel a szlogennel és az élvonalba visszajutás reményével vágott neki az ötfordulós tornának a magyar válogatott, amely tavaly még a 16 csapatos elitben szerepelhetett. Bolzanóba közel ötszáz szurkoló kísérte el a gárdát és teremtett egészen kiváló hangulatot.

A japánok ellen volt törlesztenivaló: február 10-én Budapesten nyertek az olimpiai selejtezőben, és ha nem zárják ki utólag a fehéroroszokat, akkor a MacAdam-csapat búcsúzott volna a kvalifikációtól.

A kapuban a norvég élvonal legjobbjának választott Bálizs Bence kezdett. A lett-dán bírópáros gyorsan kiosztott egy-egy kiállítást, majd a japánok több mint másfél perces kettős hátránya alatt nem sikerült betalálni.

Azonos létszám mellett viszont Szabó Bence kipattanóját a húszéves Varga Balázs ütötte be közelről a nyolcadik percben.

A folytatásban jól birtokolta a pakkot a magyar csapat, kevés esélyt adott ezzel riválisának.

A szünet előtt Sofron István kiállítását sikerült kivédekezni.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A második játékrész elején a friss dán ezüstérmes, a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád ült ki, a védelem azonban Bálizzsal az élen hősiesen állta a rohamokat. Ebben a szakaszban a korábbinál nagyobb sebességgel korcsolyáztak a japánok, később is sokat lőttek kapura – a magyarok csak négyszer a húsz perc alatt –, viszont a 34. percben Stipsicz Bence a kapuvasat találta el éppen a ficaknál. A Sofron ellen megítélt kiállítás zárta a harmadot, ám a fórban Szato Ju szólóját kellett védenie Bálizsnak botos kesztyűvel.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nariszava Juta lábbal védett a záró felvonás elején, ám kisvártatva Terbócs István ütemtelenül ellőtt korongját „bevédte” kötényben, a botja nem takarta a lábak közötti területet. Egy perc múlva viszont bemutatta a nap legnagyobb bravúrját, amikor visszavetődve védte a gólvonal előtt Sebők Balázs kísérletét.

Fejes Nándor és Varga is büntetést kapott, utóbbi kiállítása alatt Nakadzsima Teruto lövése a honosított Nilsson Henrik korcsolyapengéjéről vágódott a hálóba.

Erőre kapott a japán sereg, Furahasi Makuru fonákkal kapuvasat lőtt.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A hajrára lehozta kapusát az ázsiai együttes, de Galló Vilmos korongot lopott és Hári Jánossal lövetett gólt. Folytatás kedden a torna másik ázsiai alakulatával, a dél-koreaiakkal szemben.

Jégkorong-világbajnokság, férfi divízió 1/A, 1. forduló:
Magyarország–Japán 3–1 (1–0, 0–0, 2–1),
gólszerzők: Varga (8.), Terbócs (42.), Hári (60.), illetve Nakadzsima T. (47.).
Korábban: Koreai Köztársaság–Szlovénia 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)
Később: Olaszország–Románia 20.30
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.