Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hokiszövetségnél próbál elhelyezkedni a megbukott kézilabdaelnök

Székely Sport 2022. szeptember 01., 15:51 utolsó módosítás: 2022. szeptember 01., 15:55

Alexandru Dedu nyolc évig volt a Román Kézilabda Szövetség elnöke, de idén elveszítette a választást. A korábbi kiváló kézilabdázó ezúttal a Román Jégkorong Szövetség alelnöki posztjára pályázik.

A hokiszövetségnél próbál elhelyezkedni a megbukott kézilabdaelnök
Alexandru Dedu nyolc évig volt a Román Kézilabda Szövetség elnöke Fotó: Simion Mechno/Agerpres

Az 50 éves sportember április végén harmadszorra indult a Román Kézilabda Szövetség elnöki tisztségéért, de a választáson alulmaradt a volt játékvezető, Constantin Dinnel szemben. Később a Brassó Corona sportigazgatója lett, de a városháza klubja nem tudta alkalmazni, mivel az állások jelenleg zárolva vannak az állami rendszerben.

Alexandru Dedu korábban is jó kapcsolatot ápolt a brassói városházával. Közreműködésével létrehozták Brassóban a kézilabda Nemzeti Kiválósági Központot, de ezt később áthelyezték Sepsiszentgyörgyre. A Brassói Corona női kézilabdacsapatánál 2019 novemberében kirobbant doppingbotrány után Dedu támogatta a brassói klubot, amelyet csak a másodosztályba sorolt vissza, pedig öt évre felfüggeszthette volna. Ezúttal is komoly tervei vannak, vissza akarja juttatni a kézilabdacsapatot az élvonalbeli bajnokságba.

Mint kiderült, a Brassói Corona a Román Jégkorong Szövetség alelnökének jelölte az új sportigazgatóját a szeptember 15-re tervezett választásokon. Az Eurosport portál úgy értesült, a jégkorongszövetség két alelnöki posztjára öt jelölt, köztük Alexandru Dedu is pályázik. Az elnöki posztért is nagy küzdelem várható a négy jelölt között, akiknek pályázatát azonban szeptember 6-án a szövetségi bürónak még érvényesítenie kell.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.