Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK célja, hogy minél több jó szokást rögzítsen a Sportklub elleni meccs előtt

Gergely Imre 2024. február 19., 10:51

Egy könnyűnek ígérkező mérkőzésen olykor előfordul, hogy az esélyesebb csapat játékosai kisebb koncentrációval lépnek jégre és ezzel megnehezítik a saját dolgukat. A Gyergyói Hoki Klub nem esett ebbe a hibába a vasárnap esti DAB elleni találkozón. Szilassy Zoltán edző így elégedetten nyilatkozott.

A GYHK célja, hogy minél több jó szokást rögzítsen a Sportklub elleni meccs előtt
Három dolgot írt fel a meccslapra a címvédő edzője Fotó: Pinti Attila

„Azt írtam fel a meccslapra, hogy gondolkodásmód, önbizalom és respekt. Ez a három dolog volt, amit elmondtam a bemelegítés után. Múltkor a végére kerekedett ki egy magabiztos győzelem, s azt is láttuk, hogy az előző meccsein is nagyarányú vereséget szenvedett a Dunaújváros, ezért az volt a legfontosabb, hogy azt a koncentrációt megtartsuk, ami az előző összecsapásokon jellemző volt ránk.

Nyilván tisztelve az ellenfelet, tisztelve a saját munkánkat, s egy olyan találkozót produkáljunk, amivel lehetőség szerint a következő Szereda elleni párharc előtt minél több jó szokást rögzítsünk.

Megpróbáltunk megfelelő frekvencián menni végig, hellyel-közzel sikerült, rengeteg helyzetünk volt. A korong nagyon sokat volt nálunk, ezért kicsit hiányoltam legalább egy-két emberelőnyt, amit be lehetett volna fújni és tudtuk volna gyakorolni, míg hátrányunk három volt, azokat megoldottuk. Maradt még azért minőség a Dunaújvárosban, szóval figyelnünk kellett, hogy úgy támadjunk, minél kevesebb lehetőséget adjunk ellenfelünknek a lefordulásokra, kiugrásokra, szerintem elégedettek lehetünk a mai meccsel, s ezzel a túrával is” – összegzett Szilassy Zoltán, a gyergyóiak edzője.

Niko Eronen, a DAB szakvezetője pedig így látta a mérkőzésen történteket: „Az volt a célunk, hogy minél tovább szorosan tartsuk az állást, a védekezésre fókuszálva, és arra, hogy minden sor tegyen is meg mindent azért, hogy minél tovább távol tudjuk tartani a korongot a hálónktól. Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nagyon hamar 3–0 lett, s tudjuk, hogy ez megint egy nagy hegy ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sokkal jobban meg kell értenünk a dolgokat, mire számíthat mindenki a társától, illetve saját magától is, s arra koncentrálni, hogy ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek. Türelmesebben kell védekeznünk, s várni az elfutásokara, de balszerencsénkre, már 4-0 volt, mikor ezek elkezdtek jönni. Volt három esetben kettő az egyes szituációnk is, de csak egyszer tudtunk betalálni. Jobban kell védekeznünk, többet kell segítenünk a kapusunknak, és türelmesebbnek kell lennünk, hogy minél tovább meccsben maradjunk”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.