Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Fradi edzője szerint teljesen mindegy, ki mennyire nyer a rájátszásban

Dobos László 2024. március 27., 11:01 utolsó módosítás: 2024. március 27., 11:29

A szezon egyik legjobb játékát nyújtva, a Csíkszeredai Sportklub kedden este négy góllal győzte le hazai pályán a Ferencvárost a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A négy nyert mérkőzésig tartó párharcban a székelyföldiek összesítésben 2:1-re vezetnek.

A Fradi edzője szerint teljesen mindegy, ki mennyire nyer a rájátszásban
Jól játszott a Sportklub Fotó: Borbély Fanni

A Vákár Lajos Műjégpályán a magyar bajnok FTC nem találta a Csíkszeredai Sportklub játékának ellenszerét, a hazai együttes mindegyik harmadban – az elsőben kétszer is – betalált a vendégek kapujába.

Václav Novák, a Sportklub vezetőedzője a kedd esti mérkőzés után elsőként megköszönte a szurkolóknak a biztatást. „Boldog vagyok, remélem a szerda esti meccs után is lesz okom rá. Nagyon jól harcolt az egész csapat, büszke vagyok rájuk. Köszönöm szépen a szurkolóknak, akik sokat segítettek ma is nekünk. Megyünk tovább, koncentrálunk a következő meccsre” – nyilatkozta Novák.

Fodor Szabolcs, Ferencváros vezetőedzője úgy vélte, hogy a második pesti mérkőzés után várható volt, hogy a Csíkszereda vissza akar jönni. „A Sportklub be akarta bizonyítani, és megmutatni, hogy az az eredmény, amit ott elértek, nem egy megszokott eredmény, hogy egy ilyen jó csapatot egy másik csapat az elődöntőben 6–1-re meg tud verni. Úgy érzem, hogy nem biztos, hogy erre teljesen készen tudtunk állni.

Talán az a 6–1-es győzelem egy picit elvitte a gondolatainkat. Tudjuk nagyon jól, hogy a rájátszásban teljesen mindegy, ki mennyire nyer, nem szabad foglalkozni az előző meccsel, mindig a következő mérkőzés az, ami számít.

Ma elég gyorsan ellépett 2–0-ra a Csíkszereda, és utána már csak rohantunk az eredmény után. Megvoltak a helyzeteink, de nem akartak bepattanni, vagy nem dolgoztunk értük elég keményen, de volt rengeteg helyzetünk, kapu előtt pattogó korongok, üres kapuk, szóval ezekben kell feljavulni, és jobban ráfókuszálni a holnapi mérkőzésre, valamint megtalálni a módját, hogy ezeket a helyzeteket értékesítsük” – hangsúlyozta Fodor.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben a Sportklub 2:1-re vezet. Az elődöntő két budapesti találkozója közül az elsőt a csíkiak nyerték 4–2-re, a másodikat pedig a Ferencváros 6–1-re.

A következő mérkőzést szerdán, március 27-én 18.30 órától rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, az ötödiket pedig pénteken, március 29-én 19.30-tól a Tüskecsarnokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.