Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője szerint a legfontosabb a fegyelem

Dobos László 2024. március 30., 10:11

Az alapszakaszgyőztes Ferencváros pénteken este hazai pályán 3–1-re nyert a Csíkszeredai Sportklub ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A négy nyert mérkőzésig tartó párharcban összesítésben a budapestiek 3:2-re vezetnek.

A Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője szerint a legfontosabb a fegyelem
A nagypéntek esti mérkőzés első gólját Péter Balázs (66) ütötte Fotó: Tumbász Hédi

A nagypéntek esti összecsapáson a székelyföldiek szerezték az első gólt a középső játékrészben, de másfél perccel később egyenlített a házigazda. A Ferencváros az utolsó felvonásban fordított, majd az utolsó percekben lőtt egy üres kapus gólt. A párharc hatodik mérkőzésére húsvétvasárnap kerül sor a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után kiemelte, hogy sikerült megnyerni a páratlan számú meccsét. „Az utolsó párost, a negyediket is megnyertük Csíkszeredában és utána mondtam, hogy akkor van itt esélyünk, ha ugyanúgy küzdünk, hajtunk és ugyanúgy csapatként funkcionálunk, ahogy azt tettük ott kint Csíkban a 4–1-es győzelmünknél.

Úgy gondolom, hogy ez ma is meg volt hatvan percig, hogy elképesztő energiákat mozgósítottunk és tényleg küzdöttünk egymásért, a csapatért és ezért a közönségért. Az ötödiket, ami hazai pályán volt megnyertük és most ez nagyon komoly hazai pálya volt. Óriási hangulat volt, és nagyon nagy pluszt adtak a nézőink.

Azt gondolom, hogy nagyon komoly hokicsemege is volt, mert maga a mérkőzés is szerintem magas színvonalat képviselt. Szóval érdemes kilátogatni ezekre a meccsekre, és még egyszer mondom, nagy lökést adott, hogy ilyen sokan voltak a Fradi-szurkolók” – nyilatkozta Fodor Szabolcs.

Voltak látványos pillanatai a mérkőzésnek Fotó: Tumbász Hédi

A csíki szurkolók a mérkőzés után kifogásolták a játékvezetést, azt hogy a Sportklubnak az első emberelőnyben kétszer kellett betalálnia, hogy legyen egy góljuk, illetve – többek között – azt, hogy a Fradi második gólja az ellenfél korcsolyájáról került be a csíki kapuba. Erről azonban a mérkőzés után nem beszélt Václav Novák, a Sportklub vezetőedzője. „Szerintem jó meccs volt, mindkét csapat harcolt. Sajnálom, hogy kikaptunk, és amit mondani szeretnék az az, hogy a playoffban a legfontosabb a fegyelem. Jó volt a meccs, de a fegyelem még fontosabb” – hangsúlyozta Novák.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban összesítésben a Ferencváros vezet 3:2-re. A következő mérkőzést húsvétvasárnap, március 31-én 18.30-tól a Vákár Lajos Műjégpályán rendezik, és ha szükség, akkor a hetedik találkozót kedden, április 2-án este a budapesti Tüskecsarnokban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.