Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fordított a Ferencváros, az egyenlítésért kell küzdenie a Sportklubnak

Dobos László 2024. március 29., 22:33

A Ferencváros hazai pályán 0–1-ről fordítva 3–1-re nyert pénteken este a Csíkszeredai Sportklub ellen a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén. A Fradi összesítésben 3:2-re vezet, a párharc vasárnap este Csíkszeredában folytatódik.

Fordított a Ferencváros, az egyenlítésért kell küzdenie a Sportklubnak
Galérianézet
Vezetett a Tüskecsarnokban a Sportklub, de nem tudta megtartani előnyét Fotó: Tumbász Hédi

Közel telt ház volt nagypénteken este a budapesti Tüskecsarnokban, ahol mindkét együttest népes szurkolótábor buzdította. A házigazdáknál hiányzott Eric Nemec, Turbucz Martin és Nagy Kristóf, a Sportklubnál pedig a sérüléssel küszködő Gecse Hugó, valamint Bajkó Csongor és Spencer Asuchak, illetev az Erste Ligában játékjogától megfosztott Cody Milan.

Fotó: Tumbász Hédi

Gyors, pörgős játékot hozott az első harmad, alig volt játékmegszakítás. Voltak helyzetek mindkét kapunál, de az első húsz percben sem gól, sem pedig kiállítás nem volt.

Fotó: Tumbász Hédi

Eseménydúsabb volt a második játékrész, megsokasodtak a kiállítások, azonban két gól is született. Az elsőnél – csíki emberelőnyben – kétszer kellett betalálniuk a vendég székelyföldieknek, hogy vezessenek. Először Troy Rutkowski távoli lövése kötött ki a ferencvárosi kapuban, azonban a játékvezetők videózás után nem adták meg a találatot.

Fotó: Tumbász Hédi

A folytatásban azonban újra betalált a Sportklub, David Levin remek passzát Péter Balázs értékesítette (0–1). Másfél perc múlva egyenlített a hazai alakulat, Lauri Karmeniemi bombalövése kötött ki a takarásban lévő Matt O'Connor kapujában (1–1). Ebben a harmadban a Ferencváros két tiszta gólhelyzetet hagyott ki, a Sportklub pedig egyet, a második játékrész végén pedig a csíkiak kivédekeztek két emberhátrányt.

Fotó: Tumbász Hédi

A harmadik játékrész elején felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok, és a másodiknál gólt szerzett a Ferencváros. O'Connor, a csíkiak kapusa kikorcsolyázott a kapu mögé egy korongra, a játékszert azonban a hazaiak a kapu elé lőtték, ahol Németh Attila korcsolyájáról a kapuba került. Az esetet visszanézték a játékvezetők, és úgy ítélték, hogy a fradis játékos nem rúgta a korongot, így érvényes a találat (2–1).

Fotó: Tumbász Hédi

Az 53. percben a Sportklub nem tudta kihasználni emberelőnyét, két és fél perccel a vége előtt pedig, az egyenlítés reményében kapuslehozatallal próbálkozott. A Ferencváros azonban korongot szerzett, Nolan LaPorte magasan a csíki kapu felé emelt korongjába az egyik csíki védő csak beleérni tudott, megállítani nem – a játékszer a csíki kapuban kötött ki (3–1).

Fotó: Tumbász Hédi

A Ferencváros sikerével összesítésben 3:2-re vezet és egy győzelemre van a döntőbe jutástól, a csíkiak pedig a következő, húsvétvasárnapi mérkőzésen március 31-én 18.30-tól a Vákár Lajos Műjégpályán kiegyenlíthetik az állást.

Fotó: Tumbász Hédi

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, ötödik mérkőzés:

Ferencváros–Csíkszeredai Sportklub 3–1 (0–0, 1–1, 2–0).

Gólszerzők: Lauri Karmeniemi (27.), Németh Attila (47.) és Nolan LaPorte (58.), illetve Péter Balázs (25.).
Kapura lövések: 34–30.
Büntetőpercek: 14–14.

Ferencváros: Arany Gergely, Földes László (kapusok) – Boros Dániel, Jozef Hrabal, Tóth Gergő, Aku Kestila, Nolan LaPorte (első sor); Seregély Máté, Jacob Charles Crespi, Galajda Zsombor, Adam Brady, Németh Attila (második sor); Julius Marva, Lauri Karmeniemi, Banga Nándor Vilmos, Nagy Gergő, Tóth Adrián, (harmadik sor); Haranghy Bence Mátyás, Yanick Turcotte, Bán Károly Tibor, Farkas Lőrinc Simon (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Csíkszeredai Sportklub: Matt O'Connor, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Ferencz-Csibi Róbert, Rokaly Szilárd, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Salló Alpár, Láday Tamás, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Eduard Cășăneanu, Troy Rutkowski, Jevgenyij Szkacskov, Rokaly Norbert, Aidan Brown (harmadik sor); Erik Svetina, Reisz Áron, Fodor Csanád (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.
Játékvezetők: Soós Dániel és Máhr-Stumpf Bonifác, illetve Szabó Dávid és Kis-Király Barna.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.