Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Veretlenül zárták a rájátszást a szentgyörgyi futsalosok

Sebestyén Ervin 2024. május 08., 19:53 utolsó módosítás: 2024. május 09., 11:10

Véget ért a teremlabdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszása, a többnyire fiatalokkal felálló Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC az utolsó játéknapon szerdán délután 9–3-as győzelmet aratott a Déván, így veretlenül, hibátlan mérleggel végzett az élen.

Veretlenül zárták a rájátszást a szentgyörgyi futsalosok
Nem lehet panasz a Sepsi-SIC teljesítményére, makulátlan mérleggel zárták a rájátszást. Korábbi felvétel Fotó: Miska Brigitta

Szenzációs formában játszott az elmúlt hetekben a Sepsi-SIC, az alsóházban nem talált legyőzőre, ráadásul megszorongatni is csak a Mausoleul Mărăşeşti tudta őket a második fordulóban, amikor Sepsiszentgyörgyön 9–8-ra nyert a háromszéki klub.

Az utolsó játéknapon a Dévai West otthonába látogatott, ellenfele felemás teljesítményt nyújtott a rájátszásban, két győzelem és két vereség a mérlege. Ezúttal azonban esélye sem volt a pontszerzésre, ugyanis a zöld-fehérek nagyszerűen játszottak, a támadójátékuk most is kiválóan működött, és 9–3-ra nyerni tudtak.

„Azt tudni kell, hogy az eredeti, felnőtt keretből nagyjából 5–6 játékos volt, leginkább a fiatalok kaptak szerepet ezen a mérkőzésen, mivel számukra hétvégén rendezik a négyes döntőt. Az első félidőben kicsit álmosan kezdtünk, de a második játékrészben egyértelműen mi irányítottunk és megérdemeltük a győzelmet. Szeretnék gratulálni a fiúknak, a fiatalok is rendkívül jól teljesítettek. Nagyon boldogok vagyunk” – értékelt az összecsapás után Mánya Szabolcs a Székely Sportnak.

A Sepsi-SIC edző-játékosa elmondta, hogy határozottan az volt a céljuk a rájátszásban, hogy veretlenül fejezzék be, ami végül össze is jött. Az már rég eldőlt, hogy az alsóházi tabella élén végeznek majd, ezzel a sikerrel viszont sikerült hibátlan mérleggel befejezni a play-outot.

Az együttesnél most a hétvégi tornára koncentrálnak, ugyanis az U19-es csapat az elit futsalbajnokság négyes döntőjében kell majd bizonyítson, ezért is kapott a szerdai mérkőzésen lehetőséget sok fiatal.

Ez volt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC első idénye az élvonalban, a Román Kupában pedig egészen a négyes döntőig menetelt, ahol végül a Dévai CSM ejtette ki az elődöntőben.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 5. (utolsó) forduló:
Dévai West–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 3–9,
a vendégek gólszerzői: Fábián, Csog (2 gól), Mánya, Veress (2 gól), Mathis (3 gól).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, alsóházi rájátszás, 5. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
5
5
0
0
41-18
46
2
Mausoleul Mărăşeşti
5
3
0
2
25-25
28
3
Marosvásárhelyi VSK
5
4
0
1
40-19
24
4
Luceafărul Buzău
5
0
1
4
24-41
19
5
Dévai West
5
2
0
3
30-32
15
6
Simándi Sólymok
5
0
1
4
17-42
10

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.