Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Udvarhelyi mesternégyessel győzött a romániai futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2022. október 06., 22:33

Magabiztos győzelemmel kezdte menetelését a romániai teremlabdarúgó-válogatott a 2024-es világbajnokság selejtezőjében, a székelyudvarhelyi Hadnagy István mesternégyesével 5–1-re múlta felül Dániát.

Hadnagy István elképesztő teljesítményt nyújtott a dánok ellen Fotó: Haáz Vince

Nagy érdeklődés övezte a csütörtök esti összecsapást a marosvásárhelyi sportcsarnokban, ahol az öt székelyföldi játékost a soraiban tudó házigazda több mint 1400 néző előtt lépett pályára.

Az elején mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség, majd a házigazdák átvették az irányítást, és veszélyes támadásokat vezettek. A dánok védelme azonban jól tömörült, vagy a védők, vagy a kapus blokkolta a lövéseket. A játék képével ellentétben a skandináv együttes szerzett vezetést a 8. percben, amikor egy rögzített helyzet után Mads Falck talált be. Kevéssel ezután Daniel Araujo egyenlíthetett volna, de kihagyta a ziccerét.

Fotó: Haáz Vince

Sokat mégsem kellet várni a hazai találatra, a 10. percben szöglet után székelyföldi játékosok hozták össze az egyenlítést, Mánya Szabolcs lekészítését Hadnagy István lőtte a hálóba. Rögtön ezután fordított is Kacsó Endre szövetségi kapitány csapata, kezezés miatt megítélt büntetőből Felipe Oliveira góljával volt eredményes.

A dánok átvették a kezdeményezést és hamar válaszolhattak volna, Petrișor Tonitănak kellett védenie. A szünet előtt kijött a szorításból a romániai csapat, Paulo Ferreira és Hadnagy helyzeténél is hárított a vendégkapus. Kevéssel a szünet előtt betalálták a skandinávok, de Ayoub Sorensen kézzel juttatta a hálóba a labdát, így érvénytelenítettek a találatát.

Fotó: Haáz Vince

A második félidő Octavien Cireș nagy helyzetével kezdődött, majd ismét a házigazda uralta a játékot, Araujo és Fereira próbálkozásai veszélyesek voltak, de nem sikerült növelni az előnyt. Ezt követően kiegyenlítették a játékot a dánok, Toniță két nagy lehetőségnél is megakadályozta az egyenlítést. A támadásépítésnél viszont nagyot hibáztak, a 30. percben Hadnagy csípett el egy labdát a középpályán és mivel a kapus is kint volt, az üres kapuba gurított.

Ezután nem húzódtak vissza a hazaiak, többször is közelebb voltak a negyedik találathoz. Az utolsó öt és fél percre lehozták kapusukat a dánok, de tehetetlenek voltak támadásban. A védekezésükre pedig nem figyeltek kellőképpen, ezt kihasználva Hadnagy István harmadik góljával végleg eldőlt a párharc.

A székelyudvarhelyi játékos, aki jelenleg a Kecskeméti Futsalt erősíti itt még nem állt le, a 39. percben ezúttal a saját térfeléről lőtt az üres kapuba, ezzel már mesternégyest szerzett.

Fotó: Haáz Vince

A végén az utolsó két székelyföldi játékos is lehetőséget kapott, Bálint Andornak távoli lövésénél meg is volt az esélye a gólszerzésre. Az utolsó másodpercekben a dánok kapusa kiállíttatta magát, miután szabálytalankodott Oliveirával szemben, de ez már nem számított.

A romániai válogatott 5–1-re magabiztosan győzött, a mérkőzés végén pedig a szurkolótábor magyar része a Szép volt fiúk rigmussal köszönte meg a teljesítményüket. A játékosok számára pénteken regeneráció következik, majd szombaton folytatják a felkészülést, és vasárnap utaznak el Finnországba, ahol kedden találkoznak a másik, jóval erősebb skandináv ellenféllel.

Fotó: Haáz Vince

Teremlabdarúgó világbajnoki selejtező, 8-as csoport, 1. forduló:

Románia–Dánia 5–1 (2–1).

Gólszerzők: Hadnagy (10., 30., 37., 39.), Oliveira (10., büntetőből), illetve Falck (8.)
Románia: Petrișor Toniță – Felipe Oliveira, Andre Sasse, Paulo Fereira, Octavian Cireș. Cserék: Andrei Dinicuță – Daniel Araujo, Bálint Andor, Iszlai Richárd, Miklós Tamás, Andrei Crăciun, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Sergiu Gavrilă. Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Dánia: Nis Andersen – Zakaria El-Ouaz, Oscar Hansen, Mads Falck, Ibrahim Badran. Cserék: William Rams – Rasmus Johansson, Jeppe Laursen, Rasmus Lucht, Adam Fogt, Ermin Kasumovic Ayoub Sorensen, Kevin Jørgensen, Emil Rasmussen. Szövetségi kapitány: Nikolaj Saabye.
Vezette: Hikmat Kafarli, Knyaz Amiraszlanov (azeriek).
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
•  Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.