Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tétmeccsekkel hangol a folytatásra az FK Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2023. január 10., 15:51 utolsó módosítás: 2023. január 11., 12:11

Véget ért a rövid téli szünet a Futsal Klub Székelyudvarhelynél, a fiúk hétfőn ismét edzésbe álltak. A teremlabdarúgó 1. Liga a jövő hétvégén folytatódik, a sereghajtó Kolozsvári Clujana látogat majd a városi sportcsarnokba.

Tétmeccsekkel hangol a folytatásra az FK Székelyudvarhely
Három hét szünet után ismét összegyűlt az FK kerete, hamarosan következnek a tétmeccsek Fotó: László Ildikó

Jakab Zoltán vezetőedző irányításával hétfőn elkezdte a hangolást a bajnokság folytatására az udvarhelyi együttes. A keret nem teljes, hiszen több játékosa jelenleg a válogatottal Horvátországban vesz részt a Futsal Week January Cup elnevezésű nemzetközi teremlabdarúgó-tornán.

„Kicsit vékonyan vagyunk, hiszen négy válogatottunk elutazott a válogatottba, így a keretet az U19-es együttesből felhívott játékosokkal töltöttük fel” – mondta el megkeresésünkre Jakab Zoltán, az FK vezetőedzője.

A bajnokság jövő hétvégén folytatódik, az alapszakasz visszavágóinak utolsó fordulójában a Kolozsvári Clujana látogat Székelyudvarhelyre. Ezzel nem jár le az alapszakasz, hiszen még egy kört teljesít a mezőny, az újabb fordulók párosításait a visszavágók végén elfoglalt helyek alapján számítják ki.

Fotó: László Ildikó

A feladat tehát adott az FK számára, amennyiben hozza a kötelezőt a bajnokság sereghajtójával szemben – a Clujana minden eddigi meccsén kiütéses vereséget szenvedett –, akkor a második helyről vág neki az alapszakasz harmadik körének. Amennyiben a második helyről folytatja az FK, akkor ismét Kolozsvár jön Udvarhelyre, majd a címvédő, jelenlegi éllovas Galaci Unitedhez látogat az FK.

Az FK előnye jelenleg két pont a harmadik Dévai Autobergamóval szemben, a negyedik Temesvári CFR három egységnyire áll.

„A sorsolás kicsit kedvez nekünk, a két kolozsvári meccsel tudunk hangolni majd a galaci kiszállásra, amely egy hétközi forduló lesz február elején. Kötelező a győzelem Kolozsvárral szemben, és ha az utolsó fordulóban Galac legyőzi Dévát, akkor az utolsó kör előtt öt pont lesz az előnyünk az Autobergamóval, míg a Temesvári CFR-rel szemben hat. Tehát saját kezünkben van a sorsunk, innen illene megtartani a második helyet, amivel automatikusan elődöntőbe jutnánk, a sorsunkat is megkönnyítenénk. A mérkőzéseket viszont meg kell nyerni” – vezette fel a következő időszakot Jakab..

A harmadik körben mindkét dévai csapatot fogadja az FK, kiszállása pedig Temesvárra és Bodzavásárra lesz majd.

Ami a csapat keretét illeti, nem hozott változást a téli szünet. „Nincsen távozó. Természetesen szeretnénk erősíteni, de télen hazai szinten nem nagyon lehet találni olyan játékost, aki pluszt tudna adni nekünk, míg külföldön ebben az időszakban nagyon nehéz minőségi futsalost találni.

Nem célunk az, hogy eggyel többen legyünk, akkor inkább játszottatjuk a fiatalokat”

– tette hozzá a vezetőedző.

A folytatás előtt nem lesz felkészülési meccse az FK-nak, a Clujana elleni találkozót január 20-án vagy 21-én fogják megrendezni, a pontos időpontot a napokban közli majd ki a Román Labdarúgó-szövetség.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
11
9
2
0
79-25
29
2
Futsal Klub Székelyudvarhely
10
6
3
1
53-28
21
3
Dévai Autobergamo
10
6
1
3
49-33
19
4
Temesvári CFR
11
6
0
5
38-27
18
5
Dévai West
10
4
0
6
42-49
12
6
Luceafărul Buzău
10
2
0
8
34-47
6
7
Kolozsvári Clujana
10
0
0
10
19-105
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.