Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magyar–román futsalcsata a láthatáron, összecsaphatnak a székelyek

Józsa Csongor 2023. január 09., 13:21

Összegyűlt a székelyekkel teletűzdelt romániai teremlabdarúgó-válogatott, egy horvátországi tornára utaznak, ahol ott lesz a magyar nemzeti együttes is.

Magyar–román futsalcsata a láthatáron, összecsaphatnak a székelyek
Ha egészségügyi állapota megengedi, Bíró Attila ellenfélként szerepelhet két klubtársa, Mánya Szabolcs és Hadnagy István ellen a pénteki magyar–román találkozón Fotó: Facebook/Magyar Labdarúgó Szövetség

Szerdától vasárnapig Porecben rendezik a hagyományosnak számító Futsal Week January Cup elnevezésű nemzetközi teremlabdarúgó-tornát. A szervezők az idei kiadásra öt válogatottat hívtak meg, a lebonyolítás szerint körmérkőzést játszanak a csapatok.

A Kacsó Endre által irányított, hat székelyföldi sportolót a keretében tudó romániai válogatott hétfőn gyűlt össze Bukarestben, egy edzést követően innen érkezik a horvátországi városba.

Ugyancsak erre a tornára hivatalos Magyarország is. A két gárda mérkőzése a közzétett menetrend alapján pénteken este lesz.

A piros-fehér-zöld gárdába behívót kapott a székelyudvarhelyi születésű, itt nevelkedett, jelenleg az NB1-ben játszó Bíró Attila is.

Megkeresésünkre a játékos elmondta, nem biztos, hogy ott lesz Porecben, jelenleg egy kisebb sérüléssel bajlódik.

Klubcsapata, a Kecskemét SG hétfőn este kupameccset játszik, ezt követően dől el, hogy az egészségügyi állapota megengedi-e, hogy ott csatlakozzon a válogatotthoz.

A dolog pikantériája, hogy Bíró Attila ellenfélként szerepelhet azon nemzeti csapat ellen, amelynek mezét öltötte már magára (a román együttesben játszott, de nem lépett pályára hivatalos meccsen, így lehet jelenleg magyar válogatott – szerk. megj.), sőt két klubtársa, Mánya Szabolcs és Hadnagy István ellenlábasok lehetnek a magyar–román találkozón.

A horvátországi tornára még Bosznia-Hercegovina, Észtország és Grönland hivatalos.

A román futsalválogatott kerete erre a tornára: Petrișor Toniță (Galaci United) és Theodor Lungu (Temesvári CFR) – kapusok, Iszlai Richárd, Kerestély József, Kanyó Szilárd, Bálint Andor (mind FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (mindketten Kecskeméti ScoreGoal), Andrei Crăciun, Vlăduț Dudău, Daniel Araujo (mindhárman Galaci United), Darius Nastai, Mihnea Toader (mindketten Temesvári CFR), Sergiu Gavril (Dévai Autobergamo), Paulo Ferreira (Póvoa Futsal Clube) – mezőnyjátékosok. Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Futsal Week January Cup, Porec

Szerdán:
Bosznia-Hercegovina–Magyarország (16.30),
Észtország–Románia (18.45).

Csütörtökön:
Magyarország–Észtország (16.30),
Grönland–Bosznia-Hercegovina (18.45).

Pénteken:
Észtország–Grönland (16.30),
Románia–Magyarország (18.45).

Szombaton:
Grönland–Románia (16.30),
Bosznia-Hercegovina–Észtország (18.45).

Vasárnap:
Magyarország–Grönland (16.30),
Románia–Bosznia-Hercegovina (18.45).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.