Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyekkel készül az azeriek és a kazahok elleni csatákra a romániai futsal együttes

Horváth Bálint Ottó 2023. szeptember 09., 13:30 utolsó módosítás: 2023. szeptember 09., 13:41

Jövő héten megkezdi menetelését a 2024-es teremlabdarúgó-világbajnokság elitkörében a romániai válogatott. Ebben a hónapban két mérkőzést játszanak, itthon Azerbajdzsánnal, idegenben Kazahsztánnal találkoznak. A keretben négy székely játékos található.

Székelyekkel készül az azeriek és a kazahok elleni csatákra a romániai futsal együttes
Kemény küzdelmek előtt állnak Fotó: Haáz Vince

A romániai válogatott szeptember 15-én, pénteken 18 óra 30 perctől mutatkozik be a vb-selejtező elitkörének A csoportjában, amikor a bodzavásári Romeo Iamandi Sportcsarnokban Azerbajdzsánt fogadja. A marosvásárhelyi Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított együttes öt nappal később, szeptember 20-án, szerdán 17 órától Asztanában a nagy favorit Kazahsztán vendége lesz.

Az európai élmezőnyhöz tartozó és számos honosított játékossal teletűzdelt két gárda elleni találkozóra a szakvezetés a napokban kijelölte a keretét. A legtöbben, szám szerint hatan a hazai bajnoki címvédő Galaci Unitedet képviselik.

Az ezüstérmes FK Székelyudvarhelytől három futsalos, Bálint Andor, Hadnagy István és Iszlai Richárd kapott behívót, továbbá a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC edző-játékosa, a válogatottnál segédedzői feladatokat is ellátó Mánya Szabolcs is szerepel a listán.

Mellettük a Temesvári CFR két és a Dévai CSM egy sportolója, illetve a külföldi kluboknál játszó honosított teremlabdarúgók egészítik ki a keretet.

Fotó: Haáz Vince

A három együttes mellett a csoportban még Hollandia található. A csapatok oda-visszavágó rendszerben játszanak, az első két szeptemberi forduló után október 5. és 11. között következik a harmadik és negyedik játéknap, az utolsó mérkőzések pedig december 11. és 20. között zajlanak.

Az összesen öt csoport győztese egyenes ágon kijut az Üzbegisztánban rendezendő 2024-es világbajnokságra, míg a második helyezettek közül a négy legjobb rájátszásban dönti el, hogy ki lesz az utolsó két válogatott, amely Európát képviseli a tornán.

Kacsó Endre szövetségi kapitány korábban a Székely Sportnak úgy nyilatkozott, a legfontosabb, hogy jól kezdjenek hazai pályán Azerbajdzsán ellen. A csoportban Kazahsztán a legnagyobb esélyes, de a második helyért mind a három további csapat versenyben lesz. A válogatottnál reménykednek abban, hogy sikerül megismételni az előző körben nyújtott teljesítményüket, amikor a finnek és a dánok előtt végeztek, és bejutnak a rájátszásba.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun, Matei Boșneagă, Robert Crișan (mind az öten Galaci United), Hadnagy István, Bálint Andor, Iszlai Richárd (mindhárman FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs (Sepsi SIC), Darius Nastai (Dévai CSM), Valentin Ilaș (Temesvári CFR), André Luis Sasse (FK Chrudim, Csehország), Paulo Ferreira (CD Póvoa, Portugália), Felipe Oliveira (Kazma Futsal Club, Kuvait).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.