Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sok múlik azon, hogyan kezdi a vb-selejtező elitkörét a futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2023. június 10., 19:31 utolsó módosítás: 2023. június 10., 20:03

A romániai teremlabdarúgó-válogatott megismerte csoportellenfeleit a jövő évi világbajnokság selejtezőjének elitkörében. Kacsó Endre szövetségi kapitányt kérdeztük az esélyekről, aki elmondta, a legfontosabb az, hogy jól kezdjék a sorozatot.

Sok múlik azon, hogyan kezdi a vb-selejtező elitkörét a futsalválogatott
Galérianézet
Nagy lehetőség előtt áll a romániai válogatott Fotó: Haáz Vince

Az A jelű négyesben Románia ellenfelei Kazahsztán, Azerbajdzsán és Hollandia lesznek. Az együttesek oda-visszavágó rendszerben játszanak, az első két fordulót szeptember 11. és 20. között rendezik, ezután október 2. és 11. között következik a harmadik és negyedik játéknap, az utolsó két forduló pedig december 11. és 20. között zajlik.

Az összesen öt csoport győztese egyenes ágon kijut a világbajnokságra, míg a második helyezettek közül a négy legjobb rájátszásban dönti el, ki lesz az utolsó két válogatott, amely Európát képviseli a tornán.

A romániai válogatott – amely eddig egyszer sem szerepelt a vb-n – csoportjából kiemelkedik a számos honosított játékossal felálló kazah gárda, amely a legutóbbi, 2021-es világbajnokságon elődöntőt játszott. A csoportban egyértelműen ők a favoritok, de ezen a szinten mindegyik nagyon jó csapatnak számít – mutatott rá Kacsó Endre, a román válogatott szövetségi kapitánya. Kiemelte, hogy

Kazahsztán a harmadik-negyedik helyen áll Európában, Azerbajdzsán több brazil honosított játékossal rendelkezik, Hollandiát pedig látta játszani Moldovával, és mindkétszer győzött ellene.

Kacsó Endre szerint egyértelműen a kazahok a favoritok, de ezen a szinten mindegyik nagyon jó csapatnak számít Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi szakvezető ismertette a válogatott menetrendjét, eszerint hazai pályán Azerbajdzsán ellen kezdenek, majd Kazahsztánnal idegenben játszanak, utána következik a hollandok elleni páros mérkőzés, végül az azeriek otthonában lépnek pályára, az utolsó mérkőzésen pedig itthon a kazahokat fogadják.

Kacsó Endre megjegyezte, természetesen a világbajnokságra való kijutás a céljuk, hiszen nem hiába jutottak el idáig. Korábban erre nagy esélye nem volt a válogatottnak, de most az átalakított és megfiatalított gárdával nagy lehetőség előtt állnak.

A legfontosabb, hogy jól kezdjünk hazai pályán Azerbajdzsán ellen. A hazai mérkőzéseinket meg kell nyerjük, és idegenben is pontokat kell elcsípjünk. Mindent megpróbálunk, persze Kazahsztán a legnagyobb esélyes, de a második helyért mind a három csapat versenyben lesz. Reménykedem abban, hogy legalább ezt elérjük, hogy bejussunk a rájátszásba”

– nyilatkozta az esélyekről a szövetségi kapitány.

Mánya Szabolcs és a keret többi székelyföldi játékosa nagyban hozzájárult az utóbbi remek eredményekhez Fotó: Haáz Vince

Hozzátette, amennyiben azzal a hozzáállással lépnek pályára, ahogyan játszottak a selejtező korábbi szakaszában a finnek ellen – amikor nem sok esélyt adtak nekik, de idegenben győzni tudtak, itthon pedig döntetlent játszottak velük –, akkor ismét sikeresek lehetnek.

Mint megtudtuk, a romániai válogatott augusztusban egy edzőtábor keretében kezdi meg a felkészülést a vb-selejtezőkre, amikor vélhetően csak a hazai bajnokságban játszó futsalosok lesznek a keretben, mivel a külföldön szereplő társaikat nem fogják elengedni a klubjaik, így ők a szeptember elején esedékes összetartáson csatlakoznak hozzájuk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.