Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Miklós Tamás: „nincs kifogás, kétszer le kell győznünk Galacot!”

Józsa Csongor 2022. március 30., 20:57

Ha kissé nehezen is, de érvényesítette a papírformát az FK Székelyudvarhely és a Temesvári CFR a teremlabdarúgó 1. Liga negyeddöntőjében, mindkét együttes hátrányból fordítva harcolta ki az elődöntőt. Hamarosan folytatódik a harc az érmekért.

Miklós Tamás: „nincs kifogás, kétszer le kell győznünk Galacot!”
Könnyedén lett meg a két győzelem. Miklós Tamás már az elődöntőkre összpontosít Fotó: László Ildikó

Habár a Luceafărul Buzău meglepetésre az elmúlt héten 8–5-re megnyerte a negyeddöntős párharc első találkozóját, az FK Székelyudvarhely hamar rendezte sorait és hazai pályán aratott 9–3-as és a 14–2-es győzelmének köszönhetően belépett a legjobb négy közé, ahol a Galaci United lesz az ellenfele.

„Az ottani találkozó igazi rossz nap volt számunkra, minden, ami lehetett, ellenünk fordult. Meg is voltunk illetődve, de itthon azért látszott a különbség, itt a sportcsarnokban rendre az igazi arcunkat tudjuk mutatni, azt játsszuk, amiről szól a futsal.

Persze kellett a közönség biztatása, köszönjük a támogatást, nagy segítség volt. Remélem, hogy ez a két meccs löketet ad a következő feladatra, mert az nem lesz ennyire egyszerű

– foglalta össze az FK játékosa, Miklós Tamás.

A székelyföldiek bejutottak az elődöntőbe, ott a Galaci United lesz az ellenfelük. A Duna-partiakat már verte meg a Hargita megyei gárda ebben az idényben, ezúttal kétszer kellene két vállra fektetniük, hogy ott legyenek a döntőben.

„Arra készülünk, hogy itthon csinálunk egy jó meccset, itt nyerni kell, ez nem is kérdés. Ha ez meglesz, akkor

ott a kettőből egyet, ha vért izzadunk is, véghez kell vinnünk. Most már nincs semmiféle kifogás.

Jó lenne döntőt játszani, még akkor is, ha a realitás azt mutatja, hogy a bronzérem a miénk. Legbelül talán mindenki elégedett is lenne ezzel a legvégén. De mi nem elégszünk meg azzal, hogy ismét a dobogó legalsó fokán álljunk!” – tette hozzá a teremlabdarúgó.

A negyeddöntő másik ágán a Temesvári CFR is megdolgozott a továbbjutásért, hiszen a Sportul Ciorăști otthonában 3–1-re kikapott, majd hazai pályán előbb 4–1-re, aztán óriási csatában 3–2-re győzött. A Dévai Autobergamo lesz az ellenfele az elődöntőben.

A Temesvár–Déva csata április 5-én, míg az Udvarhely–Galac április 12-én indul, a párharcok egyik fél két győzeleméig tartanak.

A 2. Ligában is elért a mezőny a négyes döntőig péntektől vasárnapig Kézdivásárhelyen rendeznek egy tornát, ahol a három másodosztályos gárda, a helyi KSE, az FC Piatra Neamț és a Dévai West mellett az élvonal utolsó helyezettje, a Kolozsvári Clujana játszik körmérkőzést, az első kettő feljut az 1. Ligába. A pénteki párosítások: 18 órától Kolozsvár–Kézdivásárhely, 20 órától Piatra Neamț–Déva.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.